Zobacz pełną wersję : spryskiwacze a radio
jak spryskuje szybę to radio zaczyna źle odbierać dlaczego jest jakieś przebicie ?
Mam tak samo, a przy CB radiu jak miałem małą kiepską antene też tak było. Po zmianie na pożądną problem nie występuje. Ale nie wiem dlaczego itd.
Jeśli chodzi o CB to musi być dobrze zestrojone bo inaczej sprzęga z instalacją wysokiego napięcia i słychać to w radiu czy jakoś tak.. Zauważyłem też, że jeśli załączy się silnik ABS to przestraja i słychać to w głośnikach. Więc te zakłócenia przy spryskiwaniu może powodować silniczek od pompki spryskiwacza, ale to tylko moje skojarzenie :)
thompson17
08-04-11, 16:52
ja też tak mam... może to normalne ? :D
Myślę, że to normalne jeśli CB jest źle zestrojone. No a z tymi spryskami to pierwsze słyszę.. :p
Pewnie macie mase pociągniętą do nadwozia, a nie do akumulatora co?
Kondraczek
12-04-11, 12:47
A ja jak spryskuje szybe to słysze pompke w CB:p Te wszystkie zakłócenia to raczej wina masy jest.
thompson17
13-04-11, 15:51
a komu by sie chciało Ciągnąć wszystkie masy do aku...
Coś za coś :)
Fakt faktem, że nie powinno to być tak uciążliwe przy zwykłym radiu itd. W zasadzie można by sprawdzić czy gdzieś się nie obluzowała masa itp. ale to cholernie żmudna robota...