Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Osobny obrotomierz gdzie podpiąć?

Matt69
07-04-11, 14:55
Witam. Szukam od rana jakiejś wzmianki na temat podpięcia osobnego zegara obrotów ponieważ moja Hania takiego nie posiada a udało mi się zdobyć taki od kumpla. Z tego co mi wiadomo to można go chyba bezpośrednio podpiąć pod czujnik obrotów tylko że w żaden sposób nie mogę się go doszukać, w manual'u też nic na ten temat nie znalazłem. Chyba że macie jakieś inne pomysły na ten temat to chętnie usłyszę. Podkreślam że zegar już mam więc wymiana całego panelu z zegarami nie wchodzi w grę.

Z góry dzięki za pomoc :)

jogal
07-04-11, 15:05
Wystarczy się podpiąć do niebieskiego kabelka, który leci do zegarów, lub który znajduje się pod maską, po stronie kierowcy przy kostce od wiązki silnikowej znajduje się osobna kostka jednopinowa z niebieskim kabelkiem.

Matt69
08-04-11, 22:29
Przy obrotomierzu (Depo Racing CSM-W5293B) mam następujące kabelki:

żółty - battery (+)
czerwony - ignition switch +12v
czarny - battery (-)
pomarańczowy - connect to 12v dash lighting
zielony - on standart ignition green wire attaches to coil negative (-)

elektronikiem nie jestem więc się trochę gubię chociaż niektóre rozumiem:

żółty - zasilanie (+)
czerwony - zasilanie po włączeniu zapłony (?)
czarny - masa
pomarańczowy - może być podpięty do podświetlania tarcz zegarów? bo mam tak podpięte zasilanie na tarcze indiglo
zielony - do tego niebieskiego kabelka o którym mówił kolega wyżej

nie wiem czy moje rozumowanie jest dobre więc wolę się dowiedzieć żeby niczego nie zepsuć.

jogal
09-04-11, 08:32
Dobrze :)

Matt69
09-04-11, 15:31
Miałem możliwość podpięcia przy zegarach jak i przy kostce obok wiązki w silniku wystąpiła tylko jedna mała komplikacja ponieważ okazało się że jest jeszcze kabel koloru żółto-czerwonego do którego można podpiąć kontrolny obrotomierz ale dzięki schematowi i małej pomocy udało mi się dojść do szczęśliwego końca montażu. Teraz wszystko działa jak należy. Wielkie dzięki za pomoc :)

Temat uważam za zamknięty :)