Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dźwięk El-tec'a ma ktoś próbkę dźwięku?

Maciej B
18-02-07, 18:52
Witam!
To co w temacie, czyli czy ktoś miałby taką próbkę dźwięku tłumika El-tec ala N1?
Idzie go kupic na allegro i tam jest zachwalany. Czy słusznie? Czy jest wart swojej ceny?
Pozdrawiam.

ELMO666
18-02-07, 19:51
Popieram temat ! jak by ktos mial jakiegos sounda to niech tu poda linka

Efyr
18-02-07, 20:39
Ktoś z forum zakładał Elteca i narzekał, że wbrew obietnicom głośny jest.

Simonides
18-02-07, 20:42
ja mam caly przelot elteca i glosniejszy mam dolot niz wydech, wydechu prawie nie slychac, bo jak cos zaczynach halas robic to dolot

RDK
19-02-07, 00:53
ale nie chozi o custom wydech tylko sam tlumik sprzedawany przez el-tec'a na allegro. kupował sadam i narzeka ze glosny jak cholera (w sedanie, a co dopiero w hatchbacku)

Maciej B
19-02-07, 15:48
A sądzicie że w sedanie będzie cichszy?
Lepiej wygłuszony od hatchbacka?

Vassago
19-02-07, 22:14
Co za durny temat. Dźwiek wydechu zalezy od mnóstwa czynnikow w tym srednicy rur, ilosci i stanu srodkowych tlumikow, kata, pojemnosci itd.

W kazym, absolutnie kazdym aucie bedzie to brzmialo inaczej. Pomijam kwestie jak ocenisz dzwiek na podstaweie skompresowanego sampla nagranego np komorką ;)

a odpowiadajac na pytanie. Tlumiki El-taca sa dobrze wykonane, trwale i warte swojej ceny...

Maciej B
20-02-07, 00:02
Przyznaje troche racji.
Ale głównie chodzi mi o głośnośc. Wiem jak chodzi WM bez wkładki i z wkładką na seryjnym wydechu. Ktoś mi powie czy el-tec chodzi podobnie jak z wkładką? A może ma mniej basowy dzwięk, lepiej tłumi? Ja na przykład nie chce chowac się przed policją i jeździc na "Panadolu" bo mi głowa będzie pękac.

MartinS
20-02-07, 14:31
te tłumniki co sa robone hurtowo, są głośne

ja mam caly przelot elteca i glosniejszy mam dolot niz wydech, wydechu prawie nie slychac, bo jak cos zaczynach halas robic to dolot
a jezeli robisz sobie na zamówienie to mówisz czego oczekujesz i może byc tak jak napisał kolega, u mnie jest podobnie do pewnego momentu wydech mało słychac po załączniu vteca dopiero daje ostro z dolotu i wydechu....

ptaku
07-03-07, 00:31
A jak się bedzie miał do przelotu El-teca przelot dcsports , skunk2 albo megan racing prosze o odpowiedź. Czy bedą dużo głośniejsze czy też porównywalne.

MartinS
07-03-07, 07:47
głośniejsze sporo...

sadam
08-03-07, 07:39
ptaku, zrobia ci tak jak w bedziesz chcial.wedlug zyczenia

MartinS
08-03-07, 07:40
myślałem o swoim odpowidajac na to pytanie ;), ale mój jest inny niż wszystkie ;)

verde
05-04-07, 16:54
moj kumpel ma w preli wydech el-tec ale caly od kolektora po koncowke i jest tak glosny ze uszy bola jak sie stoi za samochodem bezposrednio ... troche narzeka na niego :/ musial dorobic 2 komorowy silencer zeby wogole moc jezdzic w nim dluzej niz 30 minut

MartinS
06-04-07, 10:17
a spodziewal sie że jak zrobi cały kolektro i przelotowy to będzie cicho jak w serii, nie rozumie...

bidz
06-04-07, 10:27
Ja na przykład nie chce chowac się przed policją i jeździc na "Panadolu" bo mi głowa będzie pękac.
To kup seryjny.

verde
06-04-07, 11:23
jemu to nei przeszkadza kompletnie nei wiem jak ten uniwersalny z allegro ale jest to cos ciekawego pewnie na dniach po swietach bede w eltecu to ich wypytam ;)