Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomóżcie . Prosze

Rydzel
05-04-11, 23:27
Witam. Jestem tu nowy i tak do końca nie wiem co i jak, ale prosiłbym was o pomoc w odciążeniu mojej Hani . Mianowicie Co najlepiej wyjąć wybebeszyć , żeby autko Było lżejsze a zarazem miało rejestracje na 5 osób . Czytałem ostatnio gdzieś , że z Hani . Honda civic b15d2 . Hatchback o masie własnej 935kg można ją odciążyć do 550 kg .Tylko nie wiem jak . :( prosiłbym was (Hondziarze:cool::o) O pomoc. Z góry dzieki

Saiti
05-04-11, 23:34
Porup dziury w podłodze i masce, albo zdejmij maskę i porup dziury w błotnikach.

Do 550KG? I tylna kanapa z tyłu? :D

Jak potrzebujesz odciążyć to wywal wszystko ze środka, zostaw kierownicę, przełącznik świateł, klakson i hamulec ręczny, oraz fotel kierowcy. Reszta niepotrzebna, a przegląd przejdzie. Wsadź mniejszy akumulator, przytnij chłodnicę, jeździj na rezerwie, stan płynów przy minimum.

PlushaQ
05-04-11, 23:41
Pomużcie . Prosze

Ależ proszę: www.pwn.pl

Jak potrzebujesz odciążyć to wywal wszystko ze środka, zostaw kierownicę, przełącznik świateł, klakson i hamulec ręczny, oraz fotel kierowcy.

x2 ;]

TeeS1975
06-04-11, 04:31
najpierw wypadało by się przywitać
tutaj http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?13-Przywitaj-si%EA-na-forum-Civic-Klub-Polska!

użyć super prostego i wydajnego narzędzia którym jest opcja szukaj, a potem zakładać temat

i pouczyć ortografii albo przynajmniej patrzeć co się pisze, błędy zaznaczają się takim czerwony wężykiem

Rydzel
06-04-11, 08:58
Porup dziury w podłodze i masce, albo zdejmij maskę i porup dziury w błotnikach.

Do 550KG? I tylna kanapa z tyłu? :D

Jak potrzebujesz odciążyć to wywal wszystko ze środka, zostaw kierownicę, przełącznik świateł, klakson i hamulec ręczny, oraz fotel kierowcy. Reszta niepotrzebna, a przegląd przejdzie. Wsadź mniejszy akumulator, przytnij chłodnicę, jeździj na rezerwie, stan płynów przy minimum.

Chodzi mi o to , żeby odciążyć np. wygłuszenie i itp. ale , żeby tylna kanapa i przednie siedzenia zostały .
i , żeby nic nie ciąć robić dziur w podłodze bo akurat na moja hania nie ma dziur w podłodze jest czyściutka niedługo porobie zdjęcia i zrobie nowy temat .

Saiti
06-04-11, 08:59
Wszystko z Carbonu, kanapy też.

Rydzel
06-04-11, 09:16
Saiti Ja pytam poważnie czy da się odciążyć Hanie do 550 kg . I najlepiej nie kosmicznym kosztem . :eek:

pablo_020
06-04-11, 09:25
To nie rozumiesz, że nie? Wyraźnie Sati napisał, że trzeba wywalic wszystko z jaka żeby osiągnąc taka wage. Choc i tak może być cieżko to osiągnąc (tak mi sie wydaje)

Kirk01
06-04-11, 10:00
ja bym wyciagnal silnik i zatrudnil dwoch murzynow pod mache najlepiej z waga do 50kg kazdy:) zarcik:)

CroX
06-04-11, 10:05
Nie ma szans żebyś zszedł do takiej wagi tym bardziej z wnętrzem. Ludzie zostawiają deskę z przodu i jeden fotel i auto nie jest nawet zbliżone do tej wagi którą podałeś. Wszystko waży...zawieszenie...silnik...uzbierało się widać tyle. Skoro chcesz mieć auto na 4 osoby i mniejszą wagę to kup CRX'a, 4 gena albo 3 gena. One ważą mniej. A o takiej wadze zapomnij.

sane
06-04-11, 10:16
-poszycie z laminatu (zderzaki, drzwi, maska, błotniki t+p)
-mniejsze hamulce
-aluminiowe zaciski
-aluminiowe wahacze
-wyciąć wszelkie wzmocnienia
-wywalić maty tłumiące
-wszystkie bajery typu klima, wspoma czy elektryka out
-szyby z plexi
-dach wycięty i zamiast tego panel z plexi
-kubły monolityczne z laminatu
-nowa uproszczona wiązka
-mniejszy zbiornik paliwa z alu
-stabilizatory i rozpórki out
-lekkie felgi, lekkie opony
-lekkie koło zamachowe
-lekkie koło pasowe

i może się zbliżysz do tej masy :)

cena za to wszystko? nie pytaj :)
użyteczność auta? zapomnij :cool:

Chipsy2
06-04-11, 10:34
Domyślam się że chodzi o kategorię B1 napisali głupot w necie że każde mniejsze auto potrafią odciążyć a ludzie im wieżą.

Rydzel
06-04-11, 10:48
dzieki szkoga szkoda ;c

No Chipsy2 masz racje chodzimio kategorie b1 ale jak moj ojciec miał honde tylko , żę IV gen to odciazył ją do700 kg i nie wyjmowałwszystkiego ;c może jednak jest nadzieja a i tak mam plany wymienic maske na plexie duzo lzejsze bd

Chipsy2
06-04-11, 10:51
tak ale co zejdzie 10 może 15 kilo litości widziałem to ogłoszenie co się ogłaszają że nawet jajo odciążą tylko kosztów nie podają cwaniaki

Rydzel
06-04-11, 11:03
no dla mnie koszty sie nie licza ojciec zapłaci ;D tylko , żeby Hanie odciażyć ;d i ,żęby w dowodzie było550 kg potem wszystko normalne zalozyc . Dzis porobie fotki i wstawie co w niej mam i wgl

-rudeboy-
06-04-11, 11:56
zeby zostawic fotele i kanpe to chyba nie problem bo to duzo nie waży, napewno nie uratuje, watpie zeby to sie udalo bez hardcorowych modyfikacji, duzo el. z laminatu mozna dostac ale to bedzie parenascie kg? liczac mache, blotniki przod, klape, drzwi i jeszcze reperaturki nadkoli z laminatu ;p wszystko jest, dach mozna wyciac tez tzn. bez slupków i wykonac samemu z laminatu (kawal dykty, maty i zywica na to), szyby z plexi napewno tez sie da.... i co z tego jak dalej jestesmy daleko, dochodza jeszcze wygluszenia tez pare kg. ja bym kombinowal z wyrzuceniem silnika i wydechu i wstawienie dla picu jakiejs 600tki :P ale roboty duzo i kasy jeszcze wiecej, a dalej nie wiem czy by sie dalo... do 700 mysle bankowo, moze 650

Rydzel
06-04-11, 12:05
-rudeboy- Dzieki dzieki za pomoc cos pokombinuje . A jezeli bym wzioł właśnie "silnik" od jakiegos smarta czy cos .?

lub od quada np. 300 . Takiego jak mam

-rudeboy-
06-04-11, 12:10
no o czyms takim myslalem ale trzebaby policzyc poszukac co ile wazy, moze i by sie udalo. Powodzenia

Rydzel
06-04-11, 12:12
no mój silnik od quada ze skrzynia automatyczną waży z ok 100 150kg

Chipsy2
06-04-11, 12:14
Włożysz silnik od quada 300 i co będziesz to pchał czy jak ?

Rydzel
06-04-11, 12:18
Ale też pomyślałem , żeby nie kombinować przy samochodzie tylko np. Tak trochę (no legal) Dofinansować stacje kontroli pojazdów na jakiejś wiosce czy coś . . NOże się udać ;d . Dzięki za zyczenie powodzenia bo Hanie są *****iste ;D

ten silnik od quada jest ulepszony z deczka i ma 29 Kw ;D czyli pojedzie a po za tym na ten dowod to wjezdzam na wage i jest kg i on podbija

Mam nadzieje , że się uda ;P .

W nią włożyłem więcej serca niż pieniędzy

-rudeboy-
06-04-11, 12:18
chce sobie chłopak zrobic honde na B1, ja uwazam ze to fajny pomysl, tyle ze wiedzy mi brakuje zeby konkretnie pomoc ale po co jezdzic zaraz po nim bez sensu...

Rydzel
06-04-11, 12:23
i mi się uda ;d A właśnie -rudeboy- . wiesz może . Czy jeżeli bym już ją odciażył i by mi wbili w dowud 550 kg to czy jak bym założył wygłuszenie i wgl wszystko tak jak ją kupiłem to czy by sie udało z policją . Bo ja nie licze czasu dla niej

chodzi mi o to czy jak np mnie złapią na kontrole i zobaczą mnie to czy by chcieli jechać na wagę i czy by zabrali mi dowód .?

-rudeboy-
06-04-11, 12:24
niby czesc zamienna itd. ale w tym wypadku mogliby sie blizej przyjrzec. nie znam tematu wcale, wiec sie nie wypowiadam.

Rydzel
06-04-11, 12:32
No ok dziękuje Bardzo pomogłeś . jeszcze coś wiem , żę to nie ten temat no ale trudno
Jeżeli mam założony filtr storzkowy z dolotem . I kolektor z tłumikiem Buzzera . to jeżeli mam do wymiany gumki zaworowe . bo jezeli otworze korek jak silnik pracuje , to chlapie trochę ale chlapie i mam zamiar przy okazji wymienić pasek rozrzadu z napinaczem , panewki i pierścienie no i oczywyście wszystkie uszczelki i wyregulować zawory . To jeżeli jedzże przy obrotach ponad od 4 do 6 tys to coś się zrobi gorzej

Chipsy2
06-04-11, 14:55
nie kombinuj z Hanką na B1 kup coś co spełni wymagania a Hanka będzie ci służyć jak zrobisz i doczekasz B :)

PlushaQ
06-04-11, 17:36
No ok dziękuje Bardzo pomogłeś . jeszcze coś wiem , żę to nie ten temat no ale trudno
Jeżeli mam założony filtr storzkowy z dolotem . I kolektor z tłumikiem Buzzera . to jeżeli mam do wymiany gumki zaworowe . bo jezeli otworze korek jak silnik pracuje , to chlapie trochę ale chlapie i mam zamiar przy okazji wymienić pasek rozrzadu z napinaczem , panewki i pierścienie no i oczywyście wszystkie uszczelki i wyregulować zawory . To jeżeli jedzże przy obrotach ponad od 4 do 6 tys to coś się zrobi gorzej

Nic nie rozumiem i ponownie odeślę do pwn i jakiegoś czegoś związanego z interpunkcją itp.

Nie kombinuj, tylko dorośnij i zrób normalne prawko, a nie jakieś wymysły i dwukrotne podejścia do egzaminu praktycznego - bez sensu.
A 300 z quada, nie pociągnie Civic'a i o to mogę się*założyć ;]