Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z sondą lambda d15b2

szumis20
04-04-11, 20:25
witam,

mam problem z checkiem który mi wysykakuje jak jade ze stałą prędkością raz na jakiś czas, a mianowicie bład 1 czyli sonda... z tego co słyszałem to jest to normalne ze jak sie jedzie autem jakiś odcinek ze stałą predkością to wyskakuje chceck na lpg oczywiscie..., instalke mam II gena z emulatorem pd-44, i teraz nasówa mi sie pytanie, bo mi to nie przeszkadza, ale czy nie ma to wpływu na dopieranie mieszanki i spalania na lpg??, silnik pracuje równo, lepiej niż na Pb, brak jakichkolwiek problemów z obrotami, przygasaniem, zapalaniem, etc. Sedan pali około 11l także normalnie.. . Tydzień temu musiałem zrobić reseta ponieważ auto nie chodziło na Pb, błedy 1, 15, 16, zrobiłem reseta i auto zaczeło jeździć na Pb jak i na lpg, no i po czasie wyskoczył 1 bład... co o tym sadzicie??

szumis20
10-04-11, 18:40
pomoże ktoś??

jasiek09
10-04-11, 22:03
błąd 1 będzie wyskakiwał wystarczy że przez chwilę będzie za bogato lub za ubogo podczas jazdy ze stałą prędkościa, a błąd 16 - nie masz problemu podczas odpalania na gorącym silniku na benzynie? bo z tego co piszesz emulator wtryskiwaczy jest prawidłowy.

szumis20
11-04-11, 21:09
Jeśli chodzi o błedy to juz ich nie ma, oprócz 1, jesli chodzi o prace silnika to ja benie jak i na lpg dobrze odpala rano czy jak już jest nagrzany bez zająknięcia... moje pytanie w dalszym ciągu brzmi czy ma to wpływ na spalnie Pb czy Lpg, bo słyszałem ze to normalne zjawisko, które mi nie przeszkadza oprócz spalania.

jasiek09
11-04-11, 21:21
nie ma wpływu

Iri
22-04-11, 22:36
u mnie mam sonde tylko pod gaz podpiętą i żadne błędy nie wyskakują. Ale na PB właśnie dlatego że nie mam jej podpiętej to jak sie jedzie ze stała prędkością to się świeci check engine. Nie wiem czemu tak mam zrobione, możliwe że to sie jakoś gryzło. Nie przeszkadza mi to ze nie mam podpiętej sondy pod PB bo i tak ciągle na LPG jeżdże. Auto IV gen civic d15b2
Sprawdź jak Ci sie będzie na lpg zachowywać jak tylko pod nią sonde podłaczysz

szumis20
17-05-11, 20:11
Ale jak sondę podpiąć pod lpg:confused:

jasiek09
17-05-11, 21:34
Ale jak sondę podpiąć pod lpg:confused:

zmienić instalację na conajmniej II generacji