Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ssanie

madnes
04-04-11, 18:09
witam w moim d13b2 po odpaleniu silnika zalacza sie ssanie (silnik glosno wyje) obroty spadaja po jakichs 2 minutach, czy mozna jakos wyregulowac ssanie zmniejszyc czas jego dzialania lub wcale wylaczyc zeby tak nie wylo po odpaleniu ?
czy nie bedzie potem problemow technicznych i gasniecia silnika jakie beda skutki ?

dR.LasCa
04-04-11, 18:29
Napisz coś więcej.. na jakie obroty się wkręca? Z tego co wiem, powinno na ok 2tyś, później spadek na 1,5 i 800.. jak jest u ciebie?

madnes
04-04-11, 18:37
nie mam obrotomierza :P

Skoti
04-04-11, 20:14
to jesteś jedną z 100 osób co nie wie czy ssanie dobrze chodzi w dobrym zakresie obrotów. na początku obroty sa zawsze wyższe. najlepiej będziesz miał kupić zegary z obrotkiem i je przełożyć. pasują plug & play tylko muszą być z 5gen

madnes
04-04-11, 20:29
mi chodzi o to czy jak je wyreguluje na minimum to czy beda jakies problemy potemy itd ?

Paso
05-04-11, 07:33
sprawdź najpierw jakie masz to ssanie tak jak dr.lasca napisał, a potem będziesz się zabierał za regulacje.
Czas działania ssania można zmniejszyć poprzez zaślepienie np. wężyka nr.6 przy thermovalvie, wtedy ssanie działa tylko za pomocą grzałki w gaźniorze ( ja tak mam ale tylko dlatego że thermovalve mi się zepsuł a koszt w aso troche duży). Ja problemów żadnych nie zanotowałem. Jeśli chcesz zmniejszyć ssanie aby ci mniej paliła to zapomnij to d13, gaźnior będzie palić.