PDA

Zobacz pełną wersję : Czarny dym.

Tomac
17-02-07, 11:54
Kolega poprosił mnie żebym sie spytał. A więc: ma On Civika EK4 i przy obrotach dochodzących do odcinki zaobserwował delikatną chmurkę czarnego dymu. Był u mechanika jakiegoś to powiedział mu że to tylko spaliny i nic się nie dzieje. Możecie coś w tym temacie powiedzieć?? Aha.. przy normalnych prędkościach obrotowych nie ma żadnego dymu.

BOMBA_PN
17-02-07, 12:06
nie wiem czy twoje auto ma katalizator bo sie nie orientuje ale jak ma to go wywal i zobaczysz cala prawde

ja powiem tylko tak jak jest bialy dym to juz jest zle a jak jest czarny to jest jeszcze gorzej!

delSol
17-02-07, 12:12
No.... czarny bywa jak auto jest przelane wiec..... bardzo zle :d

Tomac
17-02-07, 12:21
No.... czarny bywa jak auto jest przelane wiec..... bardzo zle :d

Co to znaczy przelane?? I jak zapobiec zjawisku dymu?? Aha.. z ciekawości poogladałem sobie 2Fast 2Real i tam prawie każdy samochód przy zmianie biegu lub przy daniu w deche puszcza przez sekundę czarny dymek.... to co?? Oni maja zajechane złomy??

bartek3
17-02-07, 12:25
ja bym stawial na zapłon.

delSol
17-02-07, 13:00
wsadz sonde w dupe i zobacz jaki ma afr podczas puszczania tego dymka - bedziesz widzial czy przelany.

ne00
17-02-07, 15:12
mialem do samo, dzialo sie tak przy gornych obrotach przy okazji tlumik strzelal, poprawilem zaplon i all right :)

Lcfr
17-02-07, 21:29
moze byc to zwiazane z przelaniem...
ale jak sie przypatrzec to wiekszosc hond wpadajac na odcinke puszcza dymek...
przewaznie wlasnie czarny...
czasem bywa czarno siwy i pojawia sie wczesniej chwile... to wtedy juz chyba wiadomo.. :)

Tomac
17-02-07, 21:45
Dzieki :aloha: