PDA

Zobacz pełną wersję : Zawor FITV

qwertyuiop
03-04-11, 12:49
Witam.Czy mozna zaslepic ten zawor bez wiekszych konsekwencji? Silnik D16B2,mam za wysokie obroty na zimnym silniku,a proba regolacji nic nie dala.Dzieki i pozdrawiam.

Cysiek
03-04-11, 13:30
niewiem jak w twoim silniku, ja w przepustnicy od H23 mam zaślepiony samoróbką, a z tego co widać na samym dole http://www.custombilletworks.com/products.php?goto=7 są i gotowce

qwertyuiop
03-04-11, 15:38
Ja myslajem o cienkiej mosieznej blaszce,da rade? czy trzeba cos grubszego i wycinac pod oringi?.Jeszcze tego nie rozbieralem,ale moze to byc bardzo podobne.
Ps fajna strona

PeJot
03-04-11, 23:50
A na ciepłym silniku masz dobre obroty ?

Może być też zepsuty i wymiana na używkę załatwi sprawę bo bez FITV'a może kiepsko odpalać w zimie ...

Cysiek
04-04-11, 07:59
ja u siebie obroty mam w normie, i w zimę przy -20 odpalał normalnie :)

żeby było ładniej zamiast mosiądzu weź tak ze 4mm nierdzewkę. Uszczelnienie zrobiłem z podobnego materiału do uszczelki między ssaka a przepustnicę

qwertyuiop
04-04-11, 21:48
Obroty na cieplym sa ok. Raczej jest sprawny,bo z obrotow schodzi ladnie, tylko sa troche za wysokie na automata na zimno.Bardzo szarpie przy wlaczaniu biegu,a chamowanie gdy silnik ciagnie nie jest zdrowe dla skrzyni(az sie nie nie zrobi cieply),dlatego zawsze czekam tracac benzyne i przede wszystkim czas.A w ogole za ssanie nie jest odpowiedzialny krokowiec?, a fitv odpowiada za obroty na zimnym?(co on wlasciwie robi?)

jasiek09
04-04-11, 21:55
A w ogole za ssanie nie jest odpowiedzialny krokowiec?, a fitv odpowiada za obroty na zimnym?(co on wlasciwie robi?)
fitv-ssanie-obroty na zimnym

qwertyuiop
04-04-11, 22:56
Dzieki, dam znac o efektach jak juz sie z tym uporam.Pozdrawiam

kazik2_h9w3
05-04-11, 00:00
Dzieki, dam znac o efektach jak juz sie z tym uporam.Pozdrawiam
Czekam z niecierpliwością

qwertyuiop
05-04-11, 21:50
Troche mi zejdzie bo w pracy ostatnio mamy kociol.Czesc

qwertyuiop
10-05-11, 22:42
Witam ponownie.Po zaslepieniu odpalala,ale natychmiast gasla na zimno.Tak wiec ten pomysl odpadl.Jednak w tym zaworze troche pogrzebalem i wkleilem kawalek aluminium.Teraz jest prawie idealnie.Nie wdaje sie w szczegoly,bo troche tego za duzo.Mam troche zdjec ale nie moge dodawac zalacznikow.Pozdrawiam