Zobacz pełną wersję : Civic.1.8 Sport '08. Felga 17'x8,0 ...ET 48 czy 35 ?
Traz mam oryginalne 17'x7,0 i et 55. Wg konfiguratorow 8.0calowa felga o et 48 powinna byc ok. Ale sa tez te same felgi o et 35 które wybrać ? ja stawiam na et48, ale moze ktos miał praktycznie do czynienia z tymi rozmiarami?
ET35 bedzie przy 8'' juz na styku blotnikow i raczej odradzam bo przy mocnym przechyle (a sportowego zawieszenia nie masz) moze Ci zedrzec listwe z blotnika. Poza tym takie ET male jak 35 nie jest Ci potrzebne bo nie zmieniles hamulcow. Na Twoim miejscu bym poszedl w ET48 i tak bedzie widac roznice w rozstawie kol.
dzieki za potwierdzenie moich przypuszczeń.
Jeżdżę na ET 40, ale mniej bym nie zaryzykował bo jest niemal "na styk", przynajmniej z tyłu w 5D. Jeszcze zobaczymy jak załaduję bagażnik czymś ciężkim... 3D mają szersze tylne błotniki, ale też o 20mm wyjściowo większy rozstaw kół.
tu masz kalkulator który będzie pomocny
http://www.motormann.no/felg/
Ja w moim Type-S mam felgi 8.5x18 ET42 i są na styk. Jakbym miał ET ciup mniejsze (na zewnątrz auta) to by mi pewnie koła obcierały o nadkola...