Zobacz pełną wersję : Stukanie podczas jazdy na wprost
Hondziarz84
03-04-11, 00:39
Mam taki problem: podczas jazdy na wprost dochodzi taki dziwny stukot jakby z koła przedniego lewego. Jak chociaż minimalnie skręcę kierownicę to już tego dźwięku nie ma. Co to może być? Końcówka drążka kierowniczego?
Przegub wewnętrzny? Wróżymy dalej? :)
A może koło odkręcone ???
Hondziarz84
04-04-11, 00:20
Dzisiaj sprawdzałem koło dokręcone dobrze. Byłem u znajomego niedawno na kanale i mówił że przeguby są w porządku. Nie martwiłym się tym stukaniem tak bardzo ale za 2 tygodnie mam przegląd:)
To jedź na stację jak najszybciej zapłać te 20zł i niech Ci to sprawdzą. Bo tak to sobie możesz zgadywać przez dwa tygodnie a na końcu wyjdzie jakiś kwas na przeglądzie ;]
Jedź na stacje? Też w grudniu byłem na przeglądzie okresowym. Panowie nic nie znaleźli.
Pojechałem tydzień później do znajomego warsztatu, okazało się, że do wymiany jest: sworzeń dolny, drążek kierowniczy i końcówka drążka :)
Najlepiej podjedz do jakiegoś warsztatu, jak nie chcesz płacić, a widzę, że jesteś w Wawy to podjedz na Parowcowa 4 tam zawias za free sprawdzają :)
U mnie było to samo czyli sworzeń wahacza dolnego. Drążek i końcówki na szczęście ok :)
Hondziarz84
05-04-11, 00:10
O to sobie z chęcią podjadę bo odkąd jeżdżę Hanią czyli jakieś 20tys km to nic w zawieszeniu nie robiłem... Więc myślę że coś tam już się dopomina o wymianę:) Dzięki za pomoc.