Zobacz pełną wersję : pilne
Witam. kurcze kupiłem po okazyjniej cenie sportową kierownice wraz z nabą.miała pasować do civic coupe VI generacji a tu lipa... jest o milimetr mniejszy otwór w nabie niż powinien być i nie można jej założyć.macie jakieś domowe sposoby żeby to przerobić? wiem ze najprościej nową nabe kupić ,można by to gdzieś dać frezować no ale może ktoś już to przerabiał i wymyślił jakiś pomysł ciekawy-domowy?dodam że do 5 generacji wchodzi idealnie a ja myślałem ze to będą te same wymiary... z góry dzięki pozdro
Chyba nie ma innego racjonalnego sposobu jak powiększyć otwór...
Wojtek Marki
02-04-11, 22:09
... i tym samym rędziesz mógł kręcić do woli...w te i w te...bardzo cenna porada...
tak tylko ze ten otwór jest na zasadzie wieloklina więc samemu sie tego nie powiększy raczej a płacić za frezowanie?to łatwiej kupić odpowiednią nabe przecież.no i dzięki wymianie kierownicy tzn jej próby pojawił się kolejny problem...od samego początku coś blokowało mi wspomaganie-nie chodziło.(myślałem że to pompa)a tu przy zakładaniu starej kierownicy żeby ustawić ją na prosto jechałem kawałek bez dociągniętej śruby na drążku i WSPOMAGANIE DZIAŁA!!!! a jak troche dociągne śrube coś zaczyna blokować.co może być powodem?może kierownica sama?bo orginalnie powinna tam byc z airbagiem a jest z hondy też ale bez .(wydaje mi sie że z Vgen)Nie mam pojęcia,nie jestem żadnym mechanikiem więc darujcie sobie dziwne docinki że mam bez dociągniętej jeżdzić itd.
Wojtek Marki
03-04-11, 07:52
to nie była docinka,tylko uwaga na tamat próby przerabiania układu kier,5 i 6 gen. mają inne osadzenia
spoko a co myślisz na temat wspomagania?czy to możliwe żeby sama dociągnięta kierownica mogła go blokować? a nabe właśnie zamawiać będe na allegro;p więc obejdzie się bez domowych przeróbek;D
Wojtek Marki
03-04-11, 08:15
problem jest w nabie kierownicy
powoli żebyśmy sie zrozumieli.czyli mówisz że problem jest w nabie kierownicy tej "orginalnej" tak? więc jeśli kupie odpowiednią nabe tą sportową i założe sportową kierownice wspomaganie powinno działać bez zarzutu? dzięki wielkie;)