PDA

Zobacz pe³n± wersjê : przerobienie oryginalnej kostki radia na iso

MCDzojak
31-03-11, 19:09
witam, od kilku dni jestem posiadaczem Hondy Civic z 2000r. Dzi¶ dotar³o do mnie radio Alpine, chcia³em je od razu zamontowaæ a tu zonk;/ to znalaz³em u siebie w samochodzie:
http://img138.imageshack.us/g/20110331040.jpg/ czy to jest ko¶æ do radia oryginalnego hondy??
mam rozpiskê ko¶ci z FAQ Nazara ale nie mam takich kolorów w ko¶ci ze zdjêæ, a s± w niej
I rz±d: czarny, szaro czarny, br±zowo czarny, szaro bia³y br±zowo bia³y,
II rz±d: bia³o niebieski, czerwono czarny, niebieski, czerwono zielony, niebiesko ¿ó³ty, czerwono ¿ó³ty, ¿ó³to czerwony,
pierwszy rz±d odpowiada pewnie za g³o¶niki przód, a te z 2 rzêdu??
dziêkuje za odpowiedz:)

PlushaQ
31-03-11, 20:32
Idziesz do sklepu z CarAudio w okolicy mówisz jakie masz auto i jaki problem, a oni Ci znajduj± przej¶ciówkê z kostki w Hondzie na ISO - koszt, nie wiêcej jak 15z³.

19Ryba10
01-04-11, 21:17
dokladnie tak jak kolega wyrzej, pozdro. (ewentualnie allegro:) )

thompson17
07-04-11, 15:30
nie tam co to za robota... tepiej kupiæ iso i przerobiæ przy aucie, szczerze mówi±c to dziwna sprawa ¿e honda w tym roczniku ma jeszcze takie kostki zamiast iso...

kamilen
08-04-11, 00:09
Chyba ka¿de auto z fabrycznym radiem ma swoje z³±cza a nie ISO. Ja przynajmniej siê z innym rozwi±zaniem nie spotka³em, a widzia³em w Hondzie, Toyocie, VW, Nissanie, Fordzie. Wszystko z okolic 2000 rocznika.
Po co przerabiaæ, ci±æ przewody, zarabiaæ nowe koñcówki, jak mo¿na kupiæ przej¶ciówkê i tylko podpi±æ siê i mieæ z g³owy. Chyba ¿e kolega planuje car audio z wysokiej pó³ki mieæ, ale to i tak wtedy trzeba poci±gn±æ nowe kable zasilaj±ce i g³o¶nikowe.