PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy ! Podswietlenie zegarka ;/

DavidVTEC-E
31-03-11, 16:55
CIVIC 98r 1.5 VTEC wersja angielska 5D hatchback.

Witam, dzisiejszego dnia dopatrzyłem się, że nie ma podświetlenia zegarka na środku deski i regulacji nadmuchów (moc dmuchania, ciepłe-zimne, kierunek grzania) Wiecie o co chodzi ;) Jaka przyczyna? Wczoraj jeszcze działały, Czyżby biezpiecznik jakis? Jak tak prosze o pomoc. Z góry dzieki. Dawid

deter
31-03-11, 17:51
Najprawdopodobniej bezpiecznik, sprawdź bezpieczniki pod kierownicą po lewej stronie. Nie pamiętam, który jest dokładnie od podświetlania pokręteł itp., mniej więcej w połowie "górnego" rządka, chyba 10A.

Paulo21
31-03-11, 23:03
Na 99% spalone zarowki ;) Tez tak mialem ze padly naraz np. dwie

Marecki
01-04-11, 01:28
Rewelacyjny tytuł. Jakby Ci co najmniej skrzynia padła...
Na 99,9% żarówka. Ja bez tego podświetlenia jeżdżę już dłuuuuugo i jakoś mi to nie nie przeszkadza. Kwestia przyzwyczajenia.

MikeFoto
01-04-11, 09:36
3 zarówki na raz by padly? (w panelu sterowania ogrzewaniem sa 2 a w zegarku 1)
Ja jednak obstawiam bezpiecznik albo kabel bo do konsoli srodkowej jak mnie pamiec nie myli - "oswietlenie" idzie jednym kablem.

DavidVTEC-E
01-04-11, 10:11
Dzięki panowie za wypociny :P Doszedłem to tego. Spalona żarówka zegarka tylko. W dzień to sprawdzałem i myślałem, że od panela ogrzewania ale jednak tam spalone nie były (słońce oślepiało na podwórku) Usterka naprawiona.
TEMAT DO ZAMKNIECIA. pozdrawiam

A tak na boku... jESZCZE NIE zamykajcie tematu ;D. Wiecie co to jest za przycisk??? znajduje sie on przy pedale od gazu, tak zaraz za plastikiem od środkowej deski rozdzielczej... no tak przy pedale gazu prawie. taki czarny przycisk, do niego ida przewody normalnie. przymocowany jest do stalowej blachy gdzies tam sobie. (NIEDAWNO rozbieralem taką honde i tez tam byl taki przycisk tylko nie wiedzialem w ktorym miejscu :)) ) teraz calkiem przypadkiem znalazlem w mojej hondzie jak zagladalem do bezpieczników

mickee
01-04-11, 10:52
Jak w coś walniesz to żeby odpalić samochód musisz go wcisnąć.

MikeFoto
01-04-11, 10:59
A tak na boku... jESZCZE NIE zamykajcie tematu ;D. Wiecie co to jest za przycisk??? znajduje sie on przy pedale od gazu, tak zaraz za plastikiem od środkowej deski rozdzielczej... no tak przy pedale gazu prawie. taki czarny przycisk, do niego ida przewody normalnie. przymocowany jest do stalowej blachy gdzies tam sobie. (NIEDAWNO rozbieralem taką honde i tez tam byl taki przycisk tylko nie wiedzialem w ktorym miejscu ) ) teraz calkiem przypadkiem znalazlem w mojej hondzie jak zagladalem do bezpieczników

Wyłącznik bezwładnościowy. W przypadku np wypadku odcina zapłon.

DavidVTEC-E
03-04-11, 15:38
Dzięki chłopaki, o to właśnie mi chodziło, czysta ciekawość :)