Zobacz pełną wersję : auto jedzie krzywo.. :( było pewnie bite. Co po kolei robic?
Auto ściąga mi na jedną stronę- prawą. cisnienie kół idealnie te samo, koła niedawno wyważane. Zeby jechać prosto muszę lekko trymować. Byłęm u znajomego na warsztacie, wg nie go nie da się ustawić zbieżności kół. Ale czy w takim warsztacie gdzie to robią, powiedzą mi które koło dokładnie "psuje" zbieżność? Jeśli tak to co wtedy robić? Jakiś wyciąg blacharski, czy może można dostać specjalne drążki (tylne koła) którymi mógłbym regulować kąt koła, które "psuje" zbieżność? Co jeszcze może "psuć" zbieżność da się coś na to zrobić czy tylko usiąść i płakać? Jakie macie z tym doświadczenia?
może być to wina opon, krzywe itp
ale po aucie są slady że było ewidentnie bite. Czy w tedy można coś poradzić? Czy w warsztacie gdzie sprawdzają zbieżność powiedza mi które kolo psuje zbieżnosć? Prosiłbym o konkretne odpowiedzi.
Ja proponuje zebys udał sie na sprawdzenie zbieznosci ,jezeli ci powiedza ze nie da sie ustawić to jedz do dobrego blacharza niech pomierzy ci stałe punkty na ramie i wtedy jak trzeba bedzie to powinno sie dać to troche ponaciągac i wtedy jechać dopiero ustawiać.
Ja proponuje zebys udał sie na sprawdzenie zbieznosci ,jezeli ci powiedza ze nie da sie ustawić to jedz do dobrego blacharza niech pomierzy ci stałe punkty na ramie i wtedy jak trzeba bedzie to powinno sie dać to troche ponaciągac i wtedy jechać dopiero ustawiać.
Dokładnie jak pisze kris-cf, tak zrób.
Z postu wynika, że dopiero co kupiłeś to auto - znasz stan tych gumowych pierdół przedniej zawiechy (tuleje)? Mi powiedzieli że nie ustawią zbieżności w moim cifie, dopóki przód nie będzie "stabilny" :speszony:
Jedz do warsztatu, sprawdz zawieszenie (tuleje) i wymien co potrzeba, wyważ koła, sprawdz cisnienie i jedz na zbieżność na końcu.