Zobacz pełną wersję : bruczenie od 2tys do 3tys obrotów??
witam ostatnio zauważyłem dziwne buczenie najczesciej przy przyspieszaniu przy mocniej wcisnietym gazie od ok 2-3tys obr. Na luzie przy dodoawaniu gazu tego nie słychac. Dzwiek jest taki troche "pierdzący" na wyższych obrotach nie ma buczenia tak jak by zanikało. Czy to może być katalizator czy coś innego??
jesli w tym samym zakresie obrotów cały czas to bardzo często wydech, drąży tłumik, rura, sprawdzic, zlokalizowac, naprawic;]
dziury w układzie wydechowym albo coś tam nie styka. Jedź do tłumikarza.
ok dzieki niby sprawdzałem na kanale przytkałem koncówke i nie widziałem zeby była gdzes dziura. A jakie sa objawy zatkanego katalizatora oprócz zamulenia auta bo mam 207tys i jest jeszcze KAT da sie to jakoś sprawdzić czy sie jeszcze doczegos nadaje??
wywalic i wspawac rureeeee, kata sprzedaj, moze kasy zostanie, a auto będzie odmulone:)
nie jest tak łatwo bo kat jest w kolektorze musiał bym inny kolektor dać albo rozwalic puche i wywalic bebechy katalizatora ale nie wiem czy ukałdu nie rospreży taki zabieg.
u mnie tak "pierdzi" strumienica :P
dokladnie od 2,3k do 2,7k.. k
wole to niż sportowy tłumik btw ...
strumienica ma metaliczny pogłos, niestety.
dziurka w układzie <=== ?
Barthez007
31-03-11, 08:08
Ja mam rure zamiast KATA i też jest metaliczny pogłos :P i również wole to niż np. Apexi :cool:
a wywalał ktos kata z d15z8 i jakim sposobem zmiana kolektora czy wywalenie wnetrza katalizatora i zaspawanie puchy bez kata??
u mnie jest wywalony kat i wspawana strumienica, która jak wszyscy wiedzą dodaje 300HP :S