Zobacz pełną wersję : uklad wydechowy cos za tanio :|
..::szczur::..
14-02-07, 23:10
po kilku tygodniach od kad moja coupeta zaczela glosniej chodzic postanowilem wstapic do tlumikarza. Po ogledzinach calego wydechu powiedzial ze: katalizatora juz nie mam zostala sama puszka, tlumik srodkowy pusty zarowno jak i koncowy zreszta w koncowym cos lata pewnie resztki. Powiedzialem no ok skoro puste wszystkie puszki to dlatego byl ladny pomruk wiec zapytalem sie ile bedzie kosztowala taka cala operacja wraz z robota, powiedzial ze 400zl ze wszystkim i jakaś godzina czekania, nawet mnie to ucieszylo nie powiem, wszystko bylo by ok gdyby nie to ze pracuje w inter carsie i jak sprawdzalem ceny to za tlumik koncowy place 150zl Asmeta natomiast za srodkowy Bosala (ta cala rure) wynioslo by mnie 450zl stad tez moje pytanie czy zakladac to cos do samochodu i miec spokuj na 3-4 lata czy kupic tlumik Asmeta i zamowic srodkowy tlumik od producenta rowniez Asmeta z tym ze na oba tlumiki bym musial dlugo czekac bo trzeba zamowic od producenta :/ , choc zaplace za to wiecej lecz niestety chwilowo moje fundzusze nie pozwalaja na taka rozpuste :( ... a wiem ze jezdzenie bez tlumikow nie jest zdrowe dla silnika i naprawa potem wiaze sie z wyzszymi kosztami.
Co radzicie??
typ Ci powiedział że tłumniki z robota będą 400 pln kosztowały? dopytaj jeszcze raz bo jakąs lwode polał....
nie ma w tym nic dziwnego... bierze z polki caly uklad razem z orurowaniem do twojego modelu i zaklada bez spawania.
trzy lata temu za zamiennik wydechu caly zaplacilem chyba 300 z robocizna
w cenie raczej nie uwzglednil katalizatora i czasem nie pozwol go sobie zabrac bo go sprzedadza a tobie wstawia jakies gowno albo rurke.
Po ogledzinach calego wydechu powiedzial ze: katalizatora juz nie mam zostala sama puszka, tlumik srodkowy pusty zarowno jak i koncowy zreszta w koncowym cos lata pewnie resztki.
wszedles z nim pod auto czy wierzysz na slowo?
..::szczur::..
14-02-07, 23:52
MartinS, jutro chce podjechac do jeszcze 2 specow i zobacze co oni mi powiedza jak ceny beda podobne to bede montowal wieshaq, koncowego na bank nie mam bo u kumpla na kanale go zdejmowalismy i faktycznie cos lata i domaga sie wymiany, z katem i srodkowym to ciezko powiedziec ale chyba mu wieze bo delikatny pomruk dochodzi z przodu zaraz za rura wylotowa przednia tak na wysokosci katalizatora i zlacza elastycznego wiec pewnie tez domaga sie wymiany.
tia no i w jaki sposob planuje naprawdzi ten niby uszkodzony katalizator w silniku y7 gdzie katalizator jest integralan czescia kolektora wydechowego?
zostaw wkatalizator tak jak jest. podejrzewam ze nic mu nie jest bo nie oceni tego tlumikarz nie zdejmujac go calkowicie.
nie wiem tylko czy w 6 genie byly jakies elastyczne zlaczki. ocen wizualnie calosc orurowania i srodkowy tlumik. moze ten pomruk jest winikiem tylko jakiegos przedmuchu i wtedy wymien sam koncowy, a jesli rury nie wygladaja dobrze to zmien calosc. zamienniki nie sa drogie tak jak pisalem te 400 to wcale nie jest walentykowa promocja