PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy,Brak mocy,Falowanie obrotow,odcinka przy 3,5 tys obrotow

MakaEj6
30-03-11, 18:07
Jak w temacie jechalem spokojnie sobie do domkupo pracy a tu nagle brak mocy:( stoje na swiatlach a obroty faluja i jakis pisk taki metaliczny;/ spod maski ja ruszam dochodzi do3,5 tys obrotow i sie dusi i maodcinke, przy zmianie biegow nieszarpieale jak puszcze gaz to szarpie i ida marchewki;/ COTO MOZE BYC!!???? prosze o pomoc lub jakies nakierowania;/ rozrzad?? jak myslicie??

patologg
30-03-11, 18:16
Zrób samodiagnostyke,check sie pali??

MarcinC2
30-03-11, 18:52
Łożysko na alternatorze może?? Światła przygasaja?? Albo na aparacie zapłonowym... Może...

RRa
30-03-11, 21:19
Sprawdź koło pasowe ... U mnie jak pękło tzn. zewnętrzna część się uszczerbiła (znacząco) to Haniura odcinała bardzo wczesnie.. choć nie wiem jakie to ma znaczenie ...

ale pewno coś z elektryką. Sprawdź też to co koledzy wyżej pisali może coś z tego będzie..
Powodzenia

MakaEj6
30-03-11, 22:16
swiatla nie gasna a check sie pali bo mi sonda padla przy wymianie na 4-2-1 ;/

Saiti
30-03-11, 22:22
a czujnik położenia wału?

patologg
31-03-11, 00:28
Ktoś na forum pisał,że w trybie awaryjnym kręciła mu się do 3.5 tys i odcinka chociaż u mnie np. tego nie ma...Może u ciebie się włączył i odcina :/

MakaEj6
31-03-11, 09:41
na czym polega tryb awaryjny?? co to oznacza?? moj silnik jak go odpale to dostaje bardzo mocnych drgan;/ ma lekkie falowanie obrotow a jak dam gaz to obroty schodza na chwile tak mocno ze prawie gasnie;/ niema wcale mocy ;/

jade po mechanikach jedzdzic;/

wczoraj po odlaczeniu kompa, dzisiaj odpalam nie swiecimi sie kontrolka abs nawetprzy uruchmianiu auta i pedal hamulcla jest twardy jak skala ;/ o co tu chodzi??