PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 6 gen coupe vs. hatchback

Szejklo
14-02-07, 12:26
To moj pierwszy post na tym forum, wiec Witam Wszystkich !
Ostatnio zaczołem rozglądac sie za cviciem 6 generacji, bardzo podoba mi sie coupe, jednak na pomorzu bardzo ciężko trafic na takiego, chocby tylko do obejrzenia.
Zastanawiam się rowniez nad wersja 3D hatchback (głownie z uwagi na duzo większy wybór).
Mam kilka pytan na temat powyższych:
1.Siedziałem z tyłu w hatchbacku 3d, miejsca jest wedlug mnie jest akurat dla 2 osob, jak z tym jest w coupe? z tego co patrze po zdjęciach linia dachu duzo szybciej opada?
2.Oglądajac wnętrza, w coupe nie ma takich kratek od nawiewu na srodku deski rozdzielczej pod szybą. Dlaczego ? Bardzo przeszkadza ich brak ?
3.Siedzialem w civicu '99 który wedlug sprzedającego mial 180kkm, kierownica MOCNO wytarta, fotele miękkie jak kanapa 15 letnia...boczki siedziska praktycznie nie istnialy, co ciekawe reszta auta wyglądała dobrze... To normalne przy takim przebiegu ?
Pozdrawiam

woytaz
14-02-07, 13:33
ale drobiazgów sie czepiasz :P
jak masz rodzine to kup sedana, jak szukasz autka dla siebie to sie nie martw
kto bedzie siedzial z tylu bo napewno to nie bedziesz TY.. szukaj Coupe, bo ladne jest :D

kecaj16
14-02-07, 15:22
1. w Coupe miejsca jest tyle samo co w hatchbacku
2. dlaczego ich nie ma nie wiem, ale ich brak w niczym nie przeszkadza i szyba odparowuje całkiem szybko
3. trudno powiedziec, ale jeśli chodzi o boczki siedziska to juz fabrycznie nie byly zbyt okazałe

Phil
14-02-07, 15:48
W V gen kierownica bardzo szybko się wyciera, przynajmniej jeśli chodzi o szarą, nie wiem jak jest z czarną.. To chyba jakaś fabryczna przypadłość.

rodzyneck
14-02-07, 16:18
U mnie w VI gen na kierownicy nie ma śladów zużycia :P A przebieg to 160tyś z groszami.

Szejklo
14-02-07, 19:03
Dzięki za odpowiedz, mam kolejne pytanie:
Czym poza wyglądem zewnątrznym różni sie civic 3d przed(do98r) i po faceliftingu ? I jak do liftingu ma sie wersja coupe ?
Są jakies istotniejsze "poprawki"?

witekkij
15-02-07, 07:53
powiem tylko 1. na civicu 6 gen 3d ta marka zbudowała swoją opinię o niezawodności! poza tym produkcja japońska! a coupety pochodzą z USA! ja bym się zastanowił między japońcem a amerykańcem

MARIOpl
15-02-07, 08:12
Dzięki za odpowiedz, mam kolejne pytanie:
Czym poza wyglądem zewnątrznym różni sie civic 3d przed(do98r) i po faceliftingu ? I jak do liftingu ma sie wersja coupe ?
Są jakies istotniejsze "poprawki"?

:szukaj: :bicie:

lampy,zderzak,maska,grill. blotniki,tylni zderzak,tylnie lampy,napinacze pasow,dodatkowa regulacja fotela kierowcy,wzor tapicerki,podlokietnik, chyba o niczym nie zapomnialem

Szejklo
15-02-07, 11:17
powiem tylko 1. na civicu 6 gen 3d ta marka zbudowała swoją opinię o niezawodności! poza tym produkcja japońska! a coupety pochodzą z USA! ja bym się zastanowił między japońcem a amerykańcem

No własnie, może użytkownicy coupe się wypowiedzą na temat niezawodności? (szczególnie w porównaniu do 3d) ? Z tego co wiem to tzw. angliki (5d) mialy problemy z awaryjnoscią, a o coupe nic nie slyszalem...

Cairo
16-02-07, 08:52
No własnie, może użytkownicy coupe się wypowiedzą na temat niezawodności? (szczególnie w porównaniu do 3d) ? Z tego co wiem to tzw. angliki (5d) mialy problemy z awaryjnoscią, a o coupe nic nie slyszalem...
jakie problemy z awaryjnością??

uboat
16-02-07, 22:10
a no u mnie byął awaria, ale nie wynikała z feleru technicznego tylko z tego ze poprzedni wlasciciel nie lubil zmieniac oleju. Innych rzeczy nie zaobserwowalem po 12 tys km.

x-tygrysek-x
17-02-07, 19:48
ja miałem hb z 94r (raczej produkcja anglia) i dwie coupetki również z 94r (wiadomo USA) i jakoś różnicy w tym, które bardziej awaryjne nie widze. moim zdaniem wiekszy wpływ na awaryjność ma przebieg i sposób użytkowania przez poprzednich właścicieli ;)