PDA

Zobacz pełną wersję : Mieszek do short shiftera

nigga_5g
29-03-11, 07:13
Wczoraj zmieniłem seryjną dźwignię na shorta i mieszek, który mam, jest nieco za duży, nie leży zbytnio przy shorcie. Czy orientuje się ktoś ile krótszy powinien być mieszek zrobiony pod shorta ?

radar333
29-03-11, 09:38
Chyba nie ma takiego czegoś jak "mieszek pod shorta". Nie rozumiem co ci nie leży jak przecież długość drążka wystającego w kabinie prawie się nie zmieniła.

nigga_5g
29-03-11, 09:46
Short, który ja mam, ma skróconą górną część - jest sporo krótsza w stosunku do oem drążka i przez to mieszek sięga pod samą gałke a chciałbym żeby troche drążka było widać.

billiejoe
29-03-11, 09:56
Piszesz że mieszek sięga pod samą gałkę na shorcie,trudno żeby było inaczej skoro oem mi też sięgał...myślę że musiałbyś szukać czegoś na wymiar,bo generalnie każdy wzoruje się podczas szycia na oryginale

Homie
29-03-11, 10:35
a ja spotkalem sie z wersja normalna i short wiec nie wszyscy sie wzoruja na oem jezeli chodzi o dlugosc

nigga_5g
29-03-11, 10:43
a ja spotkalem sie z wersja normalna i short wiec nie wszyscy sie wzoruja na oem jezeli chodzi o dlugosc

i właśnie o taką wersję short mi chodzi, pisałem do gościa z bmccustoms.pl i odpisał, że robią mieszki pod shorty, tylko trzeba im napisać o ile dokładnie miałby być krótszy taki mieszek, dlatego też założyłem ten temat, bo być może ktoś z forumowiczów przerabiał już ten temat u siebie

Homie
29-03-11, 10:54
no i wlasnie napisales do tej firmy co sam zamierzam robic ;) optymalnie short to -3 cm wiec taki nalezaloby zamowic ;) albo pomierzyc dokladnie;) pozdro

nigga_5g
29-03-11, 11:10
no i wlasnie napisales do tej firmy co sam zamierzam robic ;) optymalnie short to -3 cm wiec taki nalezaloby zamowic ;) albo pomierzyc dokladnie;) pozdro

Dzięki za odpowiedź, zamówie takowy, gdy już będzie zamontowany, wrzuce fotki z wersją dłuższą i tą do shorta

Homie
29-03-11, 11:32
smialo wrzucaj bo ja po zamontowaniu swojego tez bd zamawial ;)

nigga_5g
17-04-11, 14:00
Zgodnie z obietnicą zamieszczam zdjęcie mieszka wykonanego pod shorta - jest o 3 cm krótszy w stosunku do standardowego mieszka.
http://img808.imageshack.us/img808/4629/zdjcie0087.jpg