Zobacz pełną wersję : Mieszek do short shiftera
Wczoraj zmieniłem seryjną dźwignię na shorta i mieszek, który mam, jest nieco za duży, nie leży zbytnio przy shorcie. Czy orientuje się ktoś ile krótszy powinien być mieszek zrobiony pod shorta ?
Chyba nie ma takiego czegoś jak "mieszek pod shorta". Nie rozumiem co ci nie leży jak przecież długość drążka wystającego w kabinie prawie się nie zmieniła.
Short, który ja mam, ma skróconą górną część - jest sporo krótsza w stosunku do oem drążka i przez to mieszek sięga pod samą gałke a chciałbym żeby troche drążka było widać.
Piszesz że mieszek sięga pod samą gałkę na shorcie,trudno żeby było inaczej skoro oem mi też sięgał...myślę że musiałbyś szukać czegoś na wymiar,bo generalnie każdy wzoruje się podczas szycia na oryginale
a ja spotkalem sie z wersja normalna i short wiec nie wszyscy sie wzoruja na oem jezeli chodzi o dlugosc
a ja spotkalem sie z wersja normalna i short wiec nie wszyscy sie wzoruja na oem jezeli chodzi o dlugosc
i właśnie o taką wersję short mi chodzi, pisałem do gościa z bmccustoms.pl i odpisał, że robią mieszki pod shorty, tylko trzeba im napisać o ile dokładnie miałby być krótszy taki mieszek, dlatego też założyłem ten temat, bo być może ktoś z forumowiczów przerabiał już ten temat u siebie
no i wlasnie napisales do tej firmy co sam zamierzam robic ;) optymalnie short to -3 cm wiec taki nalezaloby zamowic ;) albo pomierzyc dokladnie;) pozdro
no i wlasnie napisales do tej firmy co sam zamierzam robic ;) optymalnie short to -3 cm wiec taki nalezaloby zamowic ;) albo pomierzyc dokladnie;) pozdro
Dzięki za odpowiedź, zamówie takowy, gdy już będzie zamontowany, wrzuce fotki z wersją dłuższą i tą do shorta
smialo wrzucaj bo ja po zamontowaniu swojego tez bd zamawial ;)
Zgodnie z obietnicą zamieszczam zdjęcie mieszka wykonanego pod shorta - jest o 3 cm krótszy w stosunku do standardowego mieszka.
http://img808.imageshack.us/img808/4629/zdjcie0087.jpg