Zobacz pełną wersję : Wachacz górny w civicu 5g
Dominik_bb
27-04-05, 20:18
Witam dzis zauwazyłem ze mam luz w lewym kole z wstepnych ogledzin bez zdejmowania koła i rozbierania zawieszenia okazało sie ze padł sworzen w wachaczu górnym i tak czy musze wymienic cały wachacz czy sworzen jest wymienialny pytam bo nie miałem jeszcze okazji wyciągac tego wachacza wiec nie wiem jaka jest sytuacja :?: :?:
jest wymienialny, można dokupić sam sworzeń, ale cena wahacza jest o ile dobrze pamiętam nie aż tak kolosalna, że nie chciało mi się bawić i kupiłem cały wahacz.
Dominik_bb
27-04-05, 20:53
OKS wielkie dzieki :smile:
do mnie caly kosztyje 185zl bo jak wyjalem stary to i tak sam sworzen nic by niedla po wylecialy cale tulejki juz w nieorginalnym wahaczu tylko JC czas jego zywotnosci zima zobaczymy jak bedzie z tym tez JC niestety
hm mam taki sam problem w civicu 5d z 95 roku . Hm wyleciały mi dwa swożnie górne z lewej i prawej strony . Co prawda nie jest to moje auto gdyż gustuje w autach z lat 70-80 ale siostry z moich oględzin wynika ze poszły same swożnie górne . Z tego ci widziałem wahacz trzyma sie na 3 śrubach . dwie pod maska trzymaja wahacz i jedna trzyma zwrotnice przez swożeń góryn . Hm dalsze moje obserwacje zaprowadziły mnie do faktu ze swożnie sa na stałe połaczone z wahaczem . Hm i teraz pytanie czy jest z nimi tak jak z wiekszościa aut europejskich ze trzeba rozwiercić miejsca zgrzewania i załozyć tam swożnie skręcajac na sruby ?? sa jakieś problemy przy zmianie tego ??
hozemartinez
01-07-05, 22:57
Radze wymienić najlepiej cały wachacz. Właśnie przed dwoma godzinami tzn. godzina 20 wachacz dolny wypadł i koło się prawie urwało. Dobrze że dopiero ruszałem ze świateł niedaleko domu:) Mam blisko dobry serwis i już jutro będzie na chodzie.
[ Dodano: Sob 02 Lip, 2005 ]
A wieć swożeń dolny poprostu ścieło to była przyczyna mojego wachacza.wszyskot już wymienione na new.