PDA

Zobacz pełną wersję : Co to za tlumik koncowy?

darkBLUEkefir
13-02-07, 17:34
Jak w temacie, moze ktos z was wie co to za tlumik? jakiej firmy? bo poszukuje do swojej hondy czegos o takim brzmieniu...
link do filmu: http://www.sendspace.com/file/fg3zv5

pirat
13-02-07, 17:52
pikny dzwiek, podczepiam sie, coz to moze byc?

woytaz
13-02-07, 18:56
a nie jest to czasem poprostu WM sport..?
kumpel wlasnie ma WM z wkladka w D13B2 i dzwiek ma podobny do tego z filmu :P

nitro20
13-02-07, 20:33

Tak z pewnością eksportują do USA Wm Sport :afro: , nie wiadomo co to za wydech bo po dzwięku ciężko powiedzieć, tak ogólnie to przypomina mi to Apexi, pozatym pewnie oprócz końcowego tłumika jest pewnie zrobiony cały wydech, pozatym jeśli znaczek na klapie to nie jaja to pod maską siedzi b16, a to też wpłynie na dzwięk d seria będzie miała inny, a uwas chyba d-serie...

darkBLUEkefir
13-02-07, 20:39
Tak z pewnością eksportują do USA Wm Sport true true

no z cala pewnoscia przelot siedzi, a co do tego ze silnik zmienia dzwiek to sie zgodze ale nie sadze zeby ten charakterystyczny charczący dzwiek faktycznie mocno sie roznil w d czy b serii, mysle ze w glownej mierze jest to zasluga tlumika. nie wiem moze sie myle

[ Dodano: Sro 14 Lut, 2007 ]
hmmm no i chyba nikt nie wie... :( mozna w sumie na amerykanskim forum jeszcze popytac...

nogood
17-02-07, 15:21

o, cenna informacja - jest chociaz pewne wyobrazenie jak brzmi wm z wkladką w d13b2 ;)

darkBLUEkefir
17-02-07, 15:27
nie sadze zeby nawet malutkim stopni przypominal ten dzwiek :d :bicie: napisalem na amerykanskim forum i chlopaki pisza ze tak moze brzmiec apexi n1 i hks ftw czy jakos tak, nie znam tego drugiego

nes2003
25-02-07, 14:35
To moja pierwsza wypowiedz na tym forum jezeli cos nie tak to z gory sory:)

ze tak moze brzmiec apexi n1 i hks ftw czy jakos tak, nie znam tego drugiego

Przegladalem filmiki na google i na trafilem na ten filmik jest podpisany ze wsadzony jest tam tłumik APEX N1.

darkBLUEkefir
25-02-07, 14:37
ooooo super, dzieki za info :hinczyk: juz wiem na jaki musze zmienic :d

rem36
25-02-07, 20:06
ok zamykam dalsze pytania w przeznaczonym do tego temacie.....

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=25653