PDA

Zobacz pełną wersję : mam problem z moją hondą po kolizji

pasec
13-02-07, 12:28
Witam moze ktoś wie co moglo sie stac po nie wielkiej kolizji czolowej nagle zaswiecila mi sie kontrolka pompy i samochód nie chce odpalic moje pytanie czy nie ma tam jakiegos ukrytego wylacznika odcinajacy paliwo .honda civic 1.4 1996r. 5d jak jest takie cos to podpowiedzcie mi w ktorym miejscu.Z gory dzieki

Furious
13-02-07, 14:20
Jest wylacznik za schowkiem pasazera

qba1983
13-02-07, 20:08
Jest wylacznik za schowkiem pasazera
jesli masz na mysli ten wylacznik "uderzeniowy" (ten co to po wypadku odcina doplyw paliwa) miesci sie on w konsoli srodkowej, (pod radiema za pokretlami od ogrzewania) , w okolicach prawego kolana ;)

Marcinek1991
13-02-07, 20:44
Ale można włączać ten przycisk i wyłącząc czy to jakaś jednorazówka?

xms
14-02-07, 08:16
zaraz obok pedału gazu jest taki gumowy przycisk, przycisk wielokrotnego użytku :)

Gruszka
14-02-07, 09:51

Blokade latwo sie wylacza tym przyciskiem, trudniej wlaczyc - trzeba zaliczyc dzwona.

zaraz obok pedału gazu jest taki gumowy przycisk, przycisk wielokrotnego użytku :)

Dokladnie. Na stronie 2 na dole widac "inertia switch":
http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/11-89.pdf

tomborek
15-02-07, 08:20

Blokade latwo sie wylacza tym przyciskiem, trudniej wlaczyc - trzeba zaliczyc dzwona.
nie dramatyzujmy.. wystarczy energicznie w niego walnac palcami i juz.. dluuugi czas w ten sposob uzupelnialem zestaw zabezpieczen. Moj znajomy podobnie..

vvojtass
20-12-08, 11:04
a mozliwe zeby sie wylacznik sam uaktywnil podczas jazdy? tak ze nie mozna potem ruszyc?