Zobacz pełną wersję : mam problem z moją hondą po kolizji
Witam moze ktoś wie co moglo sie stac po nie wielkiej kolizji czolowej nagle zaswiecila mi sie kontrolka pompy i samochód nie chce odpalic moje pytanie czy nie ma tam jakiegos ukrytego wylacznika odcinajacy paliwo .honda civic 1.4 1996r. 5d jak jest takie cos to podpowiedzcie mi w ktorym miejscu.Z gory dzieki
Jest wylacznik za schowkiem pasazera
Jest wylacznik za schowkiem pasazera
jesli masz na mysli ten wylacznik "uderzeniowy" (ten co to po wypadku odcina doplyw paliwa) miesci sie on w konsoli srodkowej, (pod radiema za pokretlami od ogrzewania) , w okolicach prawego kolana ;)
Marcinek1991
13-02-07, 20:44
Ale można włączać ten przycisk i wyłącząc czy to jakaś jednorazówka?
zaraz obok pedału gazu jest taki gumowy przycisk, przycisk wielokrotnego użytku :)
Blokade latwo sie wylacza tym przyciskiem, trudniej wlaczyc - trzeba zaliczyc dzwona.
zaraz obok pedału gazu jest taki gumowy przycisk, przycisk wielokrotnego użytku :)
Dokladnie. Na stronie 2 na dole widac "inertia switch":
http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/11-89.pdf
Blokade latwo sie wylacza tym przyciskiem, trudniej wlaczyc - trzeba zaliczyc dzwona.
nie dramatyzujmy.. wystarczy energicznie w niego walnac palcami i juz.. dluuugi czas w ten sposob uzupelnialem zestaw zabezpieczen. Moj znajomy podobnie..
a mozliwe zeby sie wylacznik sam uaktywnil podczas jazdy? tak ze nie mozna potem ruszyc?