PDA

Zobacz pełn± wersję : WYECH JASMA pomoc w identyfikacji

opium24
12-02-07, 22:03
Witam , jakis czas temu udalo mi sie zakupic wydech MUGEN z kwaskowki , z tabliczka JASMA i jakims numerem katalogowym pod tabliczka , chcialem ten wydech zamontowac do swojego auta , (nie pytajcie jakiego ) lecz niestety okazalo sie ze jest za duzy , i obija sie o podloge ;/ wiec albo bede go sprzedawal , albo powiesze na scianie jako rarytasik :D tylko pytanie od jakiego jests auta ? uda wam sie moze zobaczyc :

http://img106.imageshack.us/img106/2512/wydechjz9.jpg

jesli jest jakis odpowiedniejszy dzial to prosze o przeniesienie :D

na tabliczce naa wydechu jest :

JASMA
017 (i tu dwa jakies japonskie znaki)
94-000696

kivik
13-02-07, 17:44
Ewidentnie od Skyline'a,
JASMA to taka linia produktow A-grupowych dedykowanych do GTRow

Pati
14-02-07, 10:33
A czy czasem JASMA to nie jest skrót od Japan Automotive Muffler Associacion? Takie cu¶ że potwierdzaja dopuszczenie układu wydechowego do ruchu ulicznego? Taki Japoński Pimot z w±sk± specjalizacj±.

kivik
14-02-07, 11:07
A czy czasem JASMA to nie jest skrót od Japan Automotive Muffler Associacion? Takie cu¶ że potwierdzaja dopuszczenie układu wydechowego do ruchu ulicznego? Taki Japoński Pimot z w±sk± specjalizacj±.

Pewnie, ze tak. JASMA nie produkuje tlumikow, wydechow itp. Na kolektorach tez jest czasem dodatkowa etykieta JASMA obok producenta.
Smieszy mnie ten Mugen ze zdjecia. Mial byc z nierdzewki, a haczyki cale pordzewiale, rura dolotowa w sumie tez. Koncówka raczej u Mugena nie spotykana, naklejka z krzakami tez nie. Nie ma sławnej pętli. Mialem w reku kilka oryginalnych Mugenow, i zaden (jakosc i styl wykonania) nie byl wykonany jak na zdjeciu.

Ktos sie zalogowal 2 dni temu i robi sobie jaja to ja tez....
Choc pomysl powieszenia pordzewialego tlumika na scianie jest rewelacyjny :hinczyk: , do tego dorzucasz kubel ze ¶mieciami z zeszlego tygodnia i jest STYL. :aloha:

Wombat
16-02-07, 23:50
ta, JASMA to stowarzyszenie producentów układów wydechowych i zdaje sie że naleza tam same Top firmy (Fujitsubo, Mugen.. etc..). Wiec z definicji chyba jak co¶ ma numer JASMA to raczej padłem nie jest.
Co nie znaczy żeby powiesic go na ¶cianie i sie do tego brandzlowac :)

Vassago
19-02-07, 22:24
te "haczyki" to wygladaja na robotę nagłego ataku domorosłego spawacza.. Nie wygladaja seryjnie...

dla mnie tłumok wygl±da profi...

Wozniak
05-02-12, 12:14
Hej, odkopuje niecnie temat, wyskoczył mi gdy szukałem JASMA. Wybaczcie ale mnie znerwował :)

Może wtedy nie wiedzieli¶cie ale po kodach JASMy da sie okreslić producenta. Ponadto obecno¶ć wskazuje na 100% JDM :)

a ja bez kodu moge wam powiedzieć że ten wydech to był KAKIMOTO. Z reszta pod krzaczkami pisze jak byk. Przeleciał mi obok nosa juz 2 razy...

pozdrawiam