Zobacz pełną wersję : Przegub, osłona
Witam;
Dziś usłyszałem nie ciekawe dźwięki pochodzące z koła mojej Hani:( sprawdziłem co jest i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem taki oto obraz:
Proszę Was o pomoc co należy przy takim uszkodzeniu wymienić. Bo chciałbym się zaopatrzyć w części i jak najszybciej wymienić. I chyba muszę wymienić te osłony gumowe bo reszta jest popękana ... ;/
http://img88.imageshack.us/img88/7875/20110325008.jpg
By witolldo86 (http://profile.imageshack.us/user/witolldo86) at 2011-03-25
Cześć,
Musisz zdjąć ten przegub. Rozebrać go do tzw "naga". Dokładnie wyczyścić. Kupić samą maretę. złożyć przegub, daj nowy smar i złożyć na nowej marecie ..
Oczywiście złożyć, jak przegub bd w dobrym stanie, bo jak będzie miał rowki to trzeba kupić nowy przegub.
Dowiedz się ile kosztuje przegub, jak nie drogi to wymień na nowy.
Pozdrawiam
Zastanawiam się czy nie trzeba wymienić przegubu bo jak skręcam to od czasu do czasu słychać dziwne dzwięki ... ale to tak od czasu do czasu ... nie wiem czy to już trzeba wymienić czy tak jak mówisz tylko te osłony ??
Jak usłyszałeś takie terkotanie przy skręconych kołach to musisz wymienić przegub i przy okazji jego osłonę która powinna być w komplecie.
Przegub do wymiany. Na tyle rozerwało osłonkę, że nawet gdybyś teraz nie słyszał z niego żadnych dźwięków to ich wystąpienie byłoby kwestią czasu. Do Twojego autka przegub kosztuje około 150-200 zł, wymiana jakieś 60-80.
tylko nie kupuj przegubu JC bo za pół roku znowu Ci guma pójdzie
jak słyszysz dźwięki to obowiązkowo nie baw się w naprawę jego tylko w wymianę na nowy...
Tak, zrobię Panowie dzięki :) przegub do wymiany bo przy skrętach słyszę takie łoł łoł łoł jak bym koła nie miał dokręconego albo koło trzymało się na jednej śrubie ... A jaką firmę proponujecie przegubu ??
mam mojęcia... dowiedz się w hurtowni ile kosztuje i jakiej firmy i weź z tej średniej półki ...albo z tej najlepszej pozdro
skolopendra
25-03-11, 19:33
a jaką firmę proponujecie przegubu ??
hdk
nkn
kurde Pany, ja tam latam na Pascalach i czasem na jakieś zakręty też wpadam, dotąd nic się nie dzieje- niby taniocha ale bangla.
polecam HDK. sam jeżdze na japanline (testuje) ponad 20tyś juz zrobił i nadal wszystko okey
Dzięki Panowie za tak szybką reakcje i pomoc :) Do wymiany idzie przegub i gumowe osłony przy przegubach i te przy maglownicy - bo tragiczny ich stan.
Pozdrawiam
Gumy są nie drogie, warto zmienić,sztuka około 30-40zł,a przegub tak jak pisali :)
skolopendra
26-03-11, 19:13
Gumy są nie drogie
warto dopłacić albo poszukać firmy maruichi
doskonały japoński zamiennik
warto dopłacić albo poszukać firmy maruichi
Tak zrobię już się nauczyłem, że na częściach do Hani nie ma co oszczędzać ... :)