Zobacz pełną wersję : montaż LPG przez autoryzowany srewis - hania na gwarancji
Witam wszystkich
Czy orientuje się ktoś z kolegów (koleżanek) czy istnieje możliwość założenie instalacji LPG w Hondzie Civic VIII 1.8 i vtec przez autoryzowany serwis Hondy. Auto jest z 2009 r. wiec jest jeszcze na gwarancji. Kiedyś czytałem że w jakimś ASO Hondy montują LPG nie tracąc gwarancji.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Grzesiek
Witam wszystkich
Czy orientuje się ktoś z kolegów (koleżanek) czy istnieje możliwość założenie instalacji LPG w Hondzie Civic VIII 1.8 i vtec przez autoryzowany serwis Hondy. Auto jest z 2009 r. wiec jest jeszcze na gwarancji. Kiedyś czytałem że w jakimś ASO Hondy montują LPG nie tracąc gwarancji.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Grzesiek
Witam z tego co wiem ogólnie Honda wycofała się z montowania instalacji LPG,nie wiem dlaczego ale ja mam LPG w VIII 4d zrobione 30 tyś na gazie i jest ok.Chyba Auto-West montował instalacje ale nie jestem pewien.Moja rada jak możesz poczekaj do końca gwarancji ,pózniej znajdz dobry warsztat i zakładaj.Jak jesteś z Warszawy to polecę Ci dobry warsztat,w którym sam serwisuje moją Hanie.
Nie słyszałem żeby jakiekolwiek ASO coś takiego oferowało, też radzę przeczekać do końca gwarancji.
Dziękuję za zainteresowanie się tematem. Chyba rzeczywiście zaczekam do końca gwarancji. A jeśli można wiedzieć jaką masz zamontowaną u siebie instalację. Ja dzwoniłem wczoraj do Energy Gaz Polska i polecili mi sekwencyjny wtrysk gazu włoski BRC S24. Ja nie jestem z Warszawy tylko z okolic Suwałk, ale nie będzie problemem dojazd do Warszawy. Zależy mi na dobrej instalacji założonej przez doświadczonych instalatorów.
Nie wiem czy warto specjalnie jechać na montaż do Warszawy bo na pewno nie będzie taniej, nie wiadomo też czy na pewno uda się założyć gaz w ciągu jednego dnia, do tego masz koszty dojazdu nie tylko na montaż ale również na regulację (pierwszy przegląd), o ile pojawią się jakiekolwiek problemy i potrzeba dokonania naprawy gwarancyjnej to znowu trzepiesz następne kilometry. Trzeba szukać czegoś bliżej. Ja mam instalację Bigas już 7 lat i tylko raz wymagała interwencji, od montażu przejechałem 100 tys km. Nie jest ona bardzo popularna bo nie należy do tanich i niewiele warsztatów ma autoryzację na jej montaż i serwisowanie. Przeszukaj może dział o LPG a z pewnością dowiesz się czegoś więcej.