PDA

Zobacz pełną wersję : montaż LPG przez autoryzowany srewis - hania na gwarancji

bakalarz
25-03-11, 12:36
Witam wszystkich
Czy orientuje się ktoś z kolegów (koleżanek) czy istnieje możliwość założenie instalacji LPG w Hondzie Civic VIII 1.8 i vtec przez autoryzowany serwis Hondy. Auto jest z 2009 r. wiec jest jeszcze na gwarancji. Kiedyś czytałem że w jakimś ASO Hondy montują LPG nie tracąc gwarancji.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Grzesiek

jockow
26-03-11, 12:59
Witam wszystkich
Czy orientuje się ktoś z kolegów (koleżanek) czy istnieje możliwość założenie instalacji LPG w Hondzie Civic VIII 1.8 i vtec przez autoryzowany serwis Hondy. Auto jest z 2009 r. wiec jest jeszcze na gwarancji. Kiedyś czytałem że w jakimś ASO Hondy montują LPG nie tracąc gwarancji.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Grzesiek
Witam z tego co wiem ogólnie Honda wycofała się z montowania instalacji LPG,nie wiem dlaczego ale ja mam LPG w VIII 4d zrobione 30 tyś na gazie i jest ok.Chyba Auto-West montował instalacje ale nie jestem pewien.Moja rada jak możesz poczekaj do końca gwarancji ,pózniej znajdz dobry warsztat i zakładaj.Jak jesteś z Warszawy to polecę Ci dobry warsztat,w którym sam serwisuje moją Hanie.

pm487
26-03-11, 16:37
Nie słyszałem żeby jakiekolwiek ASO coś takiego oferowało, też radzę przeczekać do końca gwarancji.

bakalarz
26-03-11, 22:02
Dziękuję za zainteresowanie się tematem. Chyba rzeczywiście zaczekam do końca gwarancji. A jeśli można wiedzieć jaką masz zamontowaną u siebie instalację. Ja dzwoniłem wczoraj do Energy Gaz Polska i polecili mi sekwencyjny wtrysk gazu włoski BRC S24. Ja nie jestem z Warszawy tylko z okolic Suwałk, ale nie będzie problemem dojazd do Warszawy. Zależy mi na dobrej instalacji założonej przez doświadczonych instalatorów.

pm487
27-03-11, 13:59
Nie wiem czy warto specjalnie jechać na montaż do Warszawy bo na pewno nie będzie taniej, nie wiadomo też czy na pewno uda się założyć gaz w ciągu jednego dnia, do tego masz koszty dojazdu nie tylko na montaż ale również na regulację (pierwszy przegląd), o ile pojawią się jakiekolwiek problemy i potrzeba dokonania naprawy gwarancyjnej to znowu trzepiesz następne kilometry. Trzeba szukać czegoś bliżej. Ja mam instalację Bigas już 7 lat i tylko raz wymagała interwencji, od montażu przejechałem 100 tys km. Nie jest ona bardzo popularna bo nie należy do tanich i niewiele warsztatów ma autoryzację na jej montaż i serwisowanie. Przeszukaj może dział o LPG a z pewnością dowiesz się czegoś więcej.