Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Głośno w środu przy większych prędkościach.

slop
24-03-11, 21:34
Pytam bo nie wiem jak to jest w innych Hondach bo nie miałem okazji się przejechać...
Mianowicie przy większych prędkościach jest po prostu w środku samochodu bardzo głośno, dodatkowo słychać jakiś świst jakby trochę podwiewało gdzieś przy szybie. Nie wiem jak od pasażera ale od kierowcy niestety tak jest. Nosze się już z zamiarem wyciszenia drzwi ale czy to coś pomoże jak trzeba jednak te listwy/uszczelki okalające szybę wymieniać? Nie widzę żeby było coś sparciałe itp., jedynie w drzwiach kierowcy w prawym górnym rogu od zewnątrz, stojąc przodem do boku samochodu, odchodzi troszkę mi ta listwa dociskająca uszczelkę. Przy okazji chciałbym zapytać ile mniej więcej milimetrów wchodzi wam szyba od zewnątrz w tą uszczelkę? Oczywiście cały czas chodzi o wersję hatchback :)
Trochę może masło maślane ale myślę ze wyjaśniłem o co chodzi :)

kubaszow
25-03-11, 10:37
Glosno jest w wiekszosci civicow, materiałow wygluszajacych jest jak na lekarstwo.
Wygluszenie drzwi poprawi ci tylko dzwiek glosnikow ( bardziej basowy)
Mi tez swiszczy w drzwiach przy uszczelkach i nie wiem jak sobie z tym poradzic - duzo osob ma z tym problem ( mam pewien pomysl podpatrzony z forum usa jak zda test to sie podziele co i jak)

Saiti
25-03-11, 10:45
kubaszow, pochwal się podpatrzonym pomysłem, w tej chwili, natychmiast!

PlushaQ
25-03-11, 11:02
Wygluszenie drzwi poprawi ci tylko dzwiek glosnikow ( bardziej basowy)

Nie tylko… wygłuszy conieco z zewnątrz (więc poniekąd trochę wyciszy wnętrze auta, na temat którego toczy się dyskusja), do tego zniweluje dzikie wibracje blachy, które występują podczas jazdy po gównianych polskich drogach itp ;] Na to jednak jest już inny temat w innym dziale ;]

Saiti
25-03-11, 11:05
Można dać grubsze uszczelki, bo to tu przepuszcza głównie, ale wyciszenie matami drzwi również pomoże. Ale to trzebaby wygłuszyć całą kabinę wtedy.

glassu
25-03-11, 11:20
Te świsty to jednak chyba coś jak wada faryczna, u mnie już przy ok 80 kmh wyraźnie słychać świst jakbym przez huragan przejeżdżał, owiewki chyba to potęgują

Skoti
25-03-11, 11:23
mozna tez sprawdzic gume co jest pomiedzy obudowa lusterkami a dzwiami. jej brak tez potrafi narobić sporo szumu

kaktusr
25-03-11, 14:41
Właśnie chciałem to napisać. U mnie jak założyłem lusterka ala spon w 6g to świszczało tak że myślałem na początku że z dzwiami nie zamkniętymi jade :) Pomogło dorobienie uszczelek. Jeżeli chodzi o głośnośc w Civicu to ten typ tak ma to nie S klasa :)

MarcinC2
25-03-11, 17:13
Na "niespasowaną" uszczelkę w drzwiach dobrym i sprawdzonym patentem jest dogięcie górnej ramki drzwi - przy otwartych drzwiach. Z umiarem. ;)

kubaszow
25-03-11, 20:05
kubaszow, pochwal się podpatrzonym pomysłem, w tej chwili, natychmiast!
:D:D Znalazlem kiedys na forum 8th koles kupil taki gumowy wezyk,bardziej piankowy musi byc dosc miekki naciał w 1miejscu orginalna uszczelke i przeciagnal przez cala uszczelke w srodku ten wezyk gumowy.Przy zamykaniu drzwi uszczelka na calej dlugosci jest pelniejsza w srodku i dociska wszystkie nieszczelnosci, tylko jeszcze nie znalazlem takiego wezyka.