Zobacz pełną wersję : Potrzebna pomoc fachowców, przegub nie przegub jak tak to
Witam, chciałem się skonsultować bo nie chciał bym siana w błoto wydać. Jak staje na parkingu i koła skręce maks w prawo i robie kółka w prawo to słyszę terkotkę, stukanie. Jak skręce w lewo na maks to nic (może na 3 kółka 2 razy coś cyknie). Który to przegub lewy czy prawy? wewnętrzny czy zewnętrzny, a może pół oś? Pod autem to wygląda tak że lewy przegub jest zaolejony, ale ma normalny luz osiowy z ok 1mm, prawego guma nie jest zaolejona ale ma zato większy luz osiowy.
Pomożecie mi zdiagnozować co terkocze?
A to normalne że na prawej pół osi jest luz ze 3 mm? Jak się zabrać do demontażu przegubu?
http://www.honda-crx.info/tresc.php?adres=2ndgen/porady_wymiana_przegubow
A to normalne że na prawej pół osi jest luz ze 3 mm? Jak się zabrać do demontażu przegubu?
Jedź chłopie do mechaniora. Pomyśl ile zaoszczędzisz wymieniając sam i ile możesz stracić jak coś s*******....z.
a pomyśl ile zyska jak wymieni sam - opisane ma krok po kroku, wymiana przegubu nie jest jakąś skomplikowaną operacją, jak coś spierdo* to rozłoży i złoży jeszcze raz i czegoś się nauczy i będzie miał satysfakcję że ogarnął coś sam. Chyba że się komuś nie chce, nie ma czasu, nie ma gdzie itd. Mechanik też potrafi zepsuć i naciągnąć.
ja rozbieralem przegluby bez opisu.....to nic trudnego
Ok dzięki opisowi zmieniłem przegub, mam jeszcze pytanie, jakie opaski na gumy polecacie bo te co dostałem z przegubem są badziewne.