Zobacz pełną wersję : Woda w kabinie
Ostatnio w mojej Hani ściągnąłem cały dywan z podłogi bo był strasznie brudny i ciagle wilgotny w miejscu w którym daje się nogi u kierowcy i u pasażera. Teraz dywan schnie w domu na kaloryferze więc jeżdżę bez;) teraz gdy jeżdżę bez dywanu to na podłodze w miejscu na nogi po stronie pasażera zbiera sie troche wody. Czy jest możliwe żepodlo9ga jest nieszczelna?? Jak i czym ją uszczelnić?? Bo to raczej normalnie nie jest???? Proszę o szybkie rady!! Z góry dzięki;) Pozdro.
sprawdź szczelność tych otworów w podłodze. Ja mam ten sam problem, ale jeszcze nie miałem czasu się tym do końca zająć.Narazie zerwałem te maty które są pod dywanikiem i susze to, ale przymierzam się do sprawdzenia szczelności.
ja natomiast mam wodę na listwie podłogowej pod drzwiami, czy to możliwe że przecieka przy przy listewce na drzwiach tzn tej koło szyby ? bo mam już taką "zużytą" mało gumy zostało i się metal pokazał
co do tych drzwi... tak, najprawdopodniej przecieka ci kolo szyby, ja mam tak samo, tyle tylko ze brakuje mi listwy co idzie kolo szyby pionowo i nie dociska ten uszczelki poziomej i mi leci woda na prog przez srodek drzwi
pozdro
Przyczyną mogą być uszczelki w drzwiach/szybie - także przedniej
Do tego od szyberdachu i anteny jest odprowadzana woda wężykami, które idą w słupkach, może gdzieś tam nieszczelność jest. Może też przeciekać szyberdach.
ok dzięki za odpowiedź, szyberdach eliminuje bo go nie mam :), więc zostaje pewno ta uszczelka między dzrzwiami a szybą, czy wymiana czegoś takiego to trudna sprawa?
maciass EJ9
04-03-07, 14:54
ja zauwazylem ze tez mam taki problem z woda bo nie dosc ze w bagazniku mi sie po dobrej ulewie zbiera woda to jeszcze zauwazylem ze mam podloge (najbardziej od strony pasazera) wilgotna :( ostatnio doszedlem do tego ze jak otworze wewnetrzna oslone szyberdachu to pod szyba szyberdachu miedzy dachem a podsufitka zbiera sie woda jest dosc wolgotno :( i co z tym teraz zrobic ?? najprawdopodobniej cieknie z szyberdachu ale czy to mozliwe ze splywa az do podlogi ?? a jezeli tak to jak to uszczelnic?? silikonem ?? i czy mozliwe jest to ze moge miec przez to pognite zadaszenie i podloge?? :( i czy ktos moze sciagal kiedys podsufitke ??
w bagazniku mi sie po dobrej ulewie zbiera woda uszczelnij miejsce gdzie wkladane sa światła. u mnie to załatwiło problem
czym najlepiej uszczelniać oprócz silikonu
czym najlepiej uszczelniać oprócz silikonu
a dlaczego nie silikonem??????????????
silikon wchodzi w raekcję z lakierem samochodowym ,po pewnym czasie w miejscu styku z blachą wychodzi rdza.
ja uszczelnilem zwykla uszczelka do okien( taka samoprzylepną) , a w innych miejscach uzylem kleju do jachtów (dostepny na allegro) klei sią jak cholera nawet pod wodą.
maciass EJ9
06-03-07, 21:11
to czym panowie proponujecie uszczelnic szpare miedzy lampami oprocz kleju do jachtu nie ma nic innego ?? skoro silikon podobno daje rdze ?? :)
Mam podobny problem, u mnie cieknie szyberdach. Prawdopodobnie pomiędzy szyba a uszczelką. Kiedy go odsunę mam wodę w takim jakby korytku plastikowym. Następnie z tego korytka woda dostaje się pod uszczelkę w podsufitce. Potem woda kończy swoją podróż na mojej głowie.
Oglądałem szyberdach ostatnio dość dokładnie ale nie zauważyłem jakiś szpar, niewiem co z tym fantem zrobić. Może ktoś z Was miał podobny problem. Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
Pozdrawiam.
to czym panowie proponujecie uszczelnic szpare miedzy lampami oprocz kleju do jachtu nie ma nic innego ?? skoro silikon podobno daje rdze ?? :)
moze klej do spojlerów da radę
maciass EJ9
07-03-07, 20:30
dzisiaj wlasnie spedzilem calutki dzien na rozebraniu wszystkiego praktycznie cos jest w kabinie tzn. fotele konsola progi i nic lalem woda i nic :( tak samo z tylu odnosnie wody w bagazniku lalem po lampach uszczelkach i nic suchutko. Jutro jade na myjnie i sproboje jeszcze pod cisnieniem. Wiaśnia odnosnie szyberdachu to tez mam wode ale to jest normalne bo jak jest za duzo wody splywa kanalikami na zewnatrz, sprawdz czy nie masz moze zatkanych kanalikow odplywowych.
Odświeżę wątek, po ostatnich ulewach zaczęła mi się lać woda do samochodu spod schowka pasażera. Gdzie szukać nieszczelności? Szyba przednia? czytałem tu o jakimś wężyku od anteny - czy jest coś takiego naprawdę?
Odświeżę wątek, po ostatnich ulewach zaczęła mi się lać woda do samochodu spod schowka pasażera. Gdzie szukać nieszczelności? Szyba przednia? czytałem tu o jakimś wężyku od anteny - czy jest coś takiego naprawdę?
Pod podszybiem - kratka od nawiewu - trzeba zagiąć blachę.
HEG8 ma racje co do tego wlotu powietrza pod szyba;] dodatkowo sprawdz sobbie czy nie leje Ci poprostu miedzy szyba a karoseria. sciagnij boczne listwy przedniej szyby, moze jest tam juz rdza i leje do srodka. ;]