PDA

Zobacz pełną wersję : dolot w eg9

Lukasz4D
27-04-05, 08:44
Witam
Panowie mam zagwostke odnosnie układu dolotowego.
Zastanawiam sie nad pewnym wyborem - przepustnica i kolektor ssacy.
Wiem ze moze to przyniesc bardzo małe przyrosty ale....
opcja 1
przepustnica spoon 70mm ( tak pisza w usa) choc wiem ze nie ma 70 mm na całej długosci
plusem tej przepustnicy jest plug and play ;-)
kolektor skunk2
opcja 2
przpustnica i kolektor skunk2 - ale tutaj przpustnica jest goła bez czujników TPS?? ( taki to czujnik chyba

opcja 3
przepustnica erick's
kolektor AEBS

Prosze o podpowiedzi i ew. inne mozliwosci

wiem ze opcja 1 jest najdrozsza ale jesli ma byc najlepsza to moze warto

na ile koników mozna liczyc na 3-5???

pozdr
łukasz

Nevada
27-04-05, 09:54
ja wybieram bramke numer 3

Lukasz4D
27-04-05, 16:45
czy ktos jeszcze ma jakies podpowiedzi?? moze sugestie doswiadczenia

czy wszyscy tylko o magnetyzerach lubia rozmawiac ;-p

moze ja niecierpliwy jestem hehe

pozdr

Pati
27-04-05, 16:51
zrób jakis research na honda-techu. przyznam uczciwie ze sie nie interesowałem, jedynie widziałem kolektor AEBSa i mi sie wizuwalnie podobał, to sie nie wypowiadam bo nie chce pisać bzdur.

lukiasz
27-04-05, 20:22
wiesz wizualnie to ci kazdy moze napisac co mu sie podoba np o przepustnicy juz byl temat poszukaj bo dawalem skany ze spoilera jak witek zakladam. Ale zeby naprawde dobrac cokolwiek to trzeba wiedziec co juz zostalo zrobione i co jeszcze chcesz zrobic. Bo osbiscie uwazam ze albo stock B16 to wtedy max stock przep. i kol. z B18c6... albo juz duzo zostalo zrobione i wtedy mozna myslec bardziej rozwojowo ;)

Lukasz4D
28-04-05, 00:18
hmm przypuscmy ze nie jest stock i ma byc rozwojowo
wiec zostane przy ericksie i skunk2 to bedzie jeden z lepszych wyborów (chyba hehe)

pzodr

Pati
28-04-05, 09:05
opcjonalnie kup kolektor od iVT, zaloz na chwile, a ten co masz wypoleruj tak jak rozmawialismy na Bemowie. sprawdz dział giełda.