Zobacz pełną wersję : przewód hamulcowy pomocy :(
dareks1990
23-03-11, 20:13
Witam ma honde civic 5 -d 98 r D14a8 . Dziś zaczęło mi cieknąć z przewodu hamulcowego paliwo , z tego gdzie jest plastikowa złączka i osłona , a dokładnie z tego metalowego przed tym plastikowym . Mam pytanie czy trzeba wymieniać aż od baku o silnika czy jest gdzieś łączenie ? i ile kosztował by komplet przewodów (są tam chyba 3 i wszystkie zardzewiałe i ile by kosztowały i czy trudno jest je wymienić ? proszę o pomoc
Ciachnij tam gdzie leci i połącz gumowym wężykiem a jak mega dużo rdzy to oczyść papierem z grubsza, posmaruj silkonem i wtedy wężyk. Tylko daj paliwowy a nie do spryskiwacza i z 4 cybanty mocne
dareks1990
23-03-11, 20:46
a to na pewno się sprawdzi nie będzie potem wycieku ? robiłeś tak czy tylko zgadujesz
mi zaczął cieknąc bak jak go ruszyłem i zalepiłem to zaczęło się lać z przewodów paliwowych jak jeden zalepiłem to zaczęło się lać z drugiego i tak wymieniłem prawie do połowy auta na wężyki gumowe czarne jak kolega powiedział wyczyść z rdzy posmaruj silikonem i załóż po dwie opaski i będzie dobrze a jeśli cieknie z przewodów hamulcowych to tylko wymiana na nowe mnie to kosztowało koło 100 pln za centralny lewy i centralny prawy jakoś z tymi przewodami w hondzie to nie jest najlepiej sama rdza a jak już je ruszy to się sypią
praca będzie mozolna ale się uda POZDRAWIAM
dareks1990
24-03-11, 07:26
niestety wszystkie przewody muszę wymienić włącznie z przewodami hamulcowymi wczoraj już zacząłem rozbierać i wiem że roboty jest nawet bak trzeba opuszczać . dziś spróbuje wszystko kupić mam nadzieje że mi się uda, jak nie to pozostanie zabawa w te miedzianie na metry :(
Tylko miedziane bo w ASO Cie cena zabija. Do ogarniecia temat i jak juz ruszyc to calosc od A do Z, nie ma co sie bawic w polsrodki bo jesli sie uda polatac to i tak na krotki okres.
Dziś zaczęło mi cieknąć z przewodu hamulcowego paliwo
Wiem czepiam się, ale czy w układzie hamulcowym nie powinien być dot4 zamiast paliwa :eek:
demonobiker
24-03-11, 13:37
Wiem czepiam się, ale czy w układzie hamulcowym nie powinien być dot4 zamiast paliwa :eek:
;)
dareks1990
24-03-11, 15:04
sorki mój błąd z rozpędu tak napisałem no pewnie ze jest płyn hamulcowy w pzrewodach hamulcowych. Chodziło mi o przewody paliwowe. Już zamówiłem miedziane na zamówienie po południu pewnie będę miał i będę się bawił w montaż:p
mam nadzieje że będzie łatwiej niż wymontować
http://www.bogusz.com.pl/webcm/katalog?func=productPage&wid=19&markId=20&modelId=1233&linkId=11877&productId=1373
co myślicie o przewodach elastycznych ...?
Ja mam wężyk an silikon, może w weekend cykne fotkę jak chcesz :)
Przewody ham też zmieniłem. Zarabiarka za 75zł a do tego przewód 6zł/metr i jazda. Najgorzej nad sankami to przewlec
dareks1990
25-03-11, 12:52
dzięki już skończyłem wymianę:D