Zobacz pełną wersję : Walek + Klawiatura D16Y8 do D15Z6
Witam.
Mam Pytanie czy Wałek + Klawiatura z D16Y8 podejda do D15Z6? bo slyszalem ze o ile z walkiem problemow nie ma to z Klawiatura juz jakas niezgodnosc wyskakuje. Czy sprawdzil ktos to Organoleptycznie i moze powiedziec jak to w praktyce wyglada?
Tiger na boga 5 tematów nizej :)
Po co kolejny ?
Spychu poniewaz nie zaspokoil on mych oczekiwan:) pozatym tamten temat odnosi sie do D16Z6 a nie Y8 :) dlatego kolejny :)
Napisz o jakiej niezgodności przeczytałeś to porozmawiamy :)
Starstruck
23-03-11, 21:12
Jak chcesz robić taką operację (co jest bardzo fajnym pomysłem i tez będę u siebie to robił), to potrzebujesz jeszcze kompa do tego.
Spychu poniewaz nie zaspokoil on mych oczekiwan:) pozatym tamten temat odnosi sie do D16Z6 a nie Y8 :) dlatego kolejny :)
Tigerze drogi proponuję zatem udanie się do okulisty i zakup okularów korekcyjnych :)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?104487-d15z6-klawiatura-i-wa%B3ek-z-z6-y8
Chyba temat wyraźnie zwie się Z6/Y8 prawda ? To, że w tamtym temacie zostało mało napisane jest powodem, żeby zakładać kolejny o identycznej treści ? :D
Zapewne chodziło Ci o kolejny temat czyli ten http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?102703-Wymiana-wa%B3ka-i-klawiatury-w-D15Z6-na-D16Z6
Nie sądzisz, że właśnie przez takie dublowanie / potrajanie tematów nie można nic później odnaleźć ?
@billiejoe to jest Cytat innego uzytkownika z ktorym na PW gadalem "
klawiatura musi byc od Z6, Bo klawiatura z Y8 jest inna masz głowice D15Z6 wiec klawiatura musi byc od Z6, nie jest taka sama chcoaiz by komory spalania sa inne zawory chyba maja inna wielkosoc nie jestem pewnien do co zaworów z tego co mi wiado,o klawiatura nie bedzie pasowac wez najlepiej zobacz klawiature z y8 i ta twoja i porownaj " na tym opiera sie moje pytanie :) imo tak na chlopski rozum to do D15Z6 powinna wlasnie latwiej podejsc od D16Y8 bo oba silniki sa nowsze:)
@spychu rozumiem Cie jednakze tam dyskusja zeszla juz konkretnie na D16Z6 wiec wole 1 temat odnoszacy sie do 1 rzeczy bo potem bedzie komus jednak latwiej znalesc jak bedzie na jeden temat w jednym temacie wszystko taka "wiedza w pigulce" :) a co do tamtych tematow to ogladam je na biezaco :)
@Starstruck komputer bedzie P28 :) odrazu przy swapie zmieniam kompa na tego :)
Nie trzymałem obu klawiatur w ręku ale narazie z tej wypowiedzi to można wysnuć jedynie jakie są różnice w głowicach co jest powszechnie wiadome,a o samej klawiaturze dalej nic czyli raczej nie sugerowałbym się mocno tą wypowiedzią ;)
dlatego tez pytam :) bo moge zrobic glupstwo i wsadzic od Z6 gdzie Y8 lepsze ;)
Tiger załatw klawiature Z6 ja mam głowice w domu Y8 to porównamy
Klawiatury z z6 i y8 są przemienne i wątpię żeby była w nich jakaś znacząca różnica wpływająca na przebieg Nm.
Starstruck
25-03-11, 22:12
A tak na dopełnienie (i moja ciekawość): też są wymienne z klawiaturami D16Y2 i D16W4?