Zobacz pełną wersję : d14a4 - z jakich silników pasuje do mojego aparat zapłonowy
Witam,
czy do silnika d14a4 pasują aparaty zapłonowe z pozostałych jednostek D-serii:confused:
Jeśli tak to z jakich, ewentualnie gdzie to mogę sprawdzić?
jak kostka Ci spasuje to aparat tez
D14A3, D14A4, D15Z4, D15Z5, D16Y4, D16Y9 z tych pasuje, z innych pewnie tez, szukaj po numerze na aparacie np TD-41, TD-80...
@lopi83, dzięki:)
Dodam tylko, że pytam o to ponieważ chcę wykluczyć awarie aparatu przekładając go z innego civica, bo być może będę miał taką możliwość.
Mam jeszcze jedno pytanie. Silnik nierówno pracuje na jałowym jak i przy przyspieszaniu (chyba na ciepłym bardziej, ale jeszcze muszę to dokładnie sprawdzić), świece są zaolejone, kable i kopułka wydają się być ok. Wyczytałem, że to może być wina cewki. Czy coś jeszcze w aparacie zapłonowym może powodować takie objawy? Jakiś czujnik itp ?
Ty masz tylko jeden czujnik w aparacie, teoretycznie komp powinien blad wyrzucic jak nawali....
czemu swiece masz zaolejone? duzo oleju bierze? krokowy (IACV) czysciles?
Podejrzewam, że świece zaolejone w wyniku właśnie tego szarpania czyli przerwy w pracy silnika. Wcześniej takie nie były. Oleju bierze bardzo mało, przy bardzo łagodnej jeździe nawet nic. Był podłączany do kompa i nie wywaliło błędów, ciśnienie sprężania też ok. Zastanawiam się jeszcze nad samodiagnostyką:confused: Przepustnice przeczyściłem natomiast krokowca nie ruszałem, ale on przecież jest od obrotów biegu jałowego.