Zobacz pełną wersję : bardzo dymi na biało
milano1920
23-03-11, 08:59
witam mam taki problem moja hondzia dymi na biało . Ostatnio wymianiłem uszczelkę pod głowicą , uszczelką pod ssący i wydechowy . Przejechałem tak może z 100 km i zaczła bardzo dymic . żadnych wycieków nie stwierdziłem przejrzałem dokładnie silnik .
A płyn chłodniczy? Nie ucieka?
Nie no jak wymieniał uszczelke pod glowica , to nie powinien uciekać :)
To skąd dymi? U mnie też dymi po remoncie :P Nie przegrzałeś silnika? jeździsz w gazie? Może jest jakieś mikropęknięcie w głowicy czy w bloku silnika?
Dymi na biało, bo do silnika dostaje sie woda czy jakiś inny płyn chłodniczy.
90% przypadków - uszczelka pod głowicą. Byc może coś zrobiłeś źle, ciężko powiedzieć.
tez stawiam że uszczelka pod głowicą jest źle poskładana. planowałeś głowicę ?
vnv_nation
23-03-11, 17:48
Jesli bardzo ci dymi na bialo to nie ma sily - plyn chlodniczy musi znikac. Pojezdzij troche i sprawdzaj poziom plynu z chlodnicy i oleju i bedziesz mial wszystko jak na tacy. Jesli przejedziesz te 200km i zadnego ubytku nie zauwazysz to moze po prostu przewrazliwiony jestes :) A jak jezdzisz na lpg to troche wieksze dymienie niz na benzynie jest rzecza normalna
milano1920
23-03-11, 21:33
nie jezdrze na gazie
samochód dymi dopiero jak sie silnik bardziej zagrzeje ;p
jak wyłącze silnik i odkręce wlew oleju to sie dymi ;p
a dymi z ruły wydechowej
samochód ma kopa wiec mojim zdaniem woda sie nie powinna dostawac do silnika bo poprzednim razem , przed tym jak wymieniłem uszczelke pod głowica to samochód był ospały jak sie dodało gwałtownie gazu a teraz nic takiego nie odczułem
Jedź na pomiar kompresji, potem będziemy myśleć.
milano1920
24-03-11, 07:19
zapomniałem dodaĆ że głowica była planowana
Uszczelka oryginalna? OEM? Czy jakiś zamiennik?
Uszczelka oryginalna? OEM? Czy jakiś zamiennik?
Śuby głowicy nowe?
Sprawdzaj czy ci płyn nie ubywa
samochód ma kopa wiec mojim zdaniem woda sie nie powinna dostawac do silnika
To skąd niby ma dymić na biało? Pojeździj i monitoruj stan płynu chłodzącego, a będziesz wiedział.