Zobacz pełną wersję : łożysko civic ej9 tyl
jakie najlepiej kupić bez absu zaznaczam jest padaczka
co polecacie za dobra kase
tylko nie piszcie ze tylko i wylacznie oem
wymieniałem miesiąc temu na NTN, 200zł za sztukę. Made in Japan, więc zakładałem bez większego namysłu. Polecana marka także na naszym forum.
Też zmieniałem 1,5 tygodniu na NTN'a, takie też szły na 1 montaż.
Polecam.
Kup kanaco w inter carsie w środku są łożyska NTN czyli oryginał jaki jest montowany w hondach.SKF tez wkłada w pudełka NTN tyle ze SKF droższy:)
to po co ma kupowac kanaco w ic jesli jest drozsze niz ntn a w srodku jest nivy to samo łozysko ?:P
Kup kanaco w inter carsie w środku są łożyska NTN czyli oryginał jaki jest montowany w hondach.SKF tez wkłada w pudełka NTN tyle ze SKF droższy:)
W Kanaco jest łożysko Koyo!
Zalezy dla kogo drozsze ja akurat sprawdzałem i było tańsze i na 1000% jest w środku ntn.
Kamix, bierz NTNa, ja wsadziłem na przód (ale to też łożysko, więc bez znaczenia oś :D) najtańsze, i po 3 miesiącach wymieniłem na NTNa.
NTN NTN NTN :D jeśli ntn poszedł na pierwszy montaż i jest w przyzwoitej cenie to czemu kombinować?:D
Kanaco ładuje do pudełek łożyska ntn koyo toyo skf czyli tak naprwde nie wiadomo do końca co kupujesz :)
da sie wymienic łożysko w piaście? tak z ciekawosci pytam sie zaznaczam
da się. Ale nie zrobisz tego zgodnie ze sztuką bez cięcia i zgrzewania późniejszego :D
bo z kims gadalem mowi ze da sie i tak sie zastanawialem jak tylko piasta cala na tyl jest dostepna
saiti dobrze to napisał. ale komu sie bedzie chiało bawić w takie cuda
chyba sa tacy magicy na swiecie jeszcze :p za 5 zł by zjedli kogos
I gwarantuję Ci, że nie złożysz tego potem tak, żeby kółko kręciło się równo. To ma być mocna, solidna konstrukcja, a nie klocki lego. Piasta z przodu jest zbudowana tak, żeby była możliwość wymiany łożyska, bo jest zbyt skomplikowana, aby opłacalnie było wymieniać ją całą. Tył natomiast jest jednością.
Panowie wybaczcie za odkop, ale może zna ktoś średnicę wewnętrzną piasty, są 2 rodzaje 28mm i 30mm :confused: Nie mam tyle czasu żeby rozbierać. mierzyć. składać i kupić i znowu rozbierać :(
podeśłij VIN na pw to ci powiem ;)
bo z kims gadalem mowi ze da sie i tak sie zastanawialem jak tylko piasta cala na tyl jest dostepna
Bzdury. Nie da się chcąc czy też nie. Zewnętrzna część piasty jest bieżnią łożyska ;]
Podpinam się pod temat. Muszę wymienić obie tylne piasty-łożyska bez ABS.
Czy te będą OK ? Jeśli mnie wzrok nie myli to na fotce (o ile nie fake) jest na łożysku NTN.
http://allegro.pl/lozysko-piasta-tyl-honda-civic-crx-nowa-japan-i1708537733.html
Jeśli nie to, moglibyście podrzucić jakichś zaufany sklep z owymi piastami i łożyskami w nie drogich cenach (czytałem tu o kanaco / NTN za 200 zł)
Przeszukałem net, fota, IC, nic ciekawego nie znalazłem.
jeżeli szukasz zaufanego sklepu to odezwij się do użytkownika sivy :cool: szybko sprawnie i konkretnie :)