PDA

Zobacz pełną wersję : Elektryczne fotele V gen ? Podgrzewane ?

Szynkus
22-03-11, 13:22
Otóż mam taki problem.

W moim Civicu EH3 (kanadyjka), Si HB z 94 roku ostatnio wymacałem pod fotelami wychodzące kable z wtyczką... po obu stronach. Nie udało mi się w fotelach miejsca gdzie by to podpiąć wymacać, ale jak odkręcę może coś znajdę (fotele mam manualne, na jednym pałąku)

Wiem, że podgrzewanie dupencji było w niektórych wersjach Europejskich Civów (znajomy miał skandynawke i było), ale tutaj nic mi o tym nie wiadomo.

Podaje wyposażenie seryjne, może tu ułatwi niektórym.
Klimatyzacja ręczna
Elektryczny, przeszklony szyberdach
elektryczne lusterka
tempomat
szyby manualne
czarne wnętrze, fotele z zagłówkiem na jednym pałąku
wspomaganie
silnik D16Z6
lampka w bagażniku
4 głośniki (w drzwiach, w boczkach z tyłu)

ktoś może wie co to jest ?

kubson012
22-03-11, 16:45
moze czujnik zapiecia pasow ? chyba w kanadyjka takowe bywaly. Jak bys mial podgrzewanie to bys znalazl gdzies jakis przycisk do ich uruchamiania z tego co pamietam na tunelu srodkowym ale nie jestem pewiem.

Skoti
22-03-11, 19:29
czarne wnętrze? wydawało mi się że to tylko w Noblesse było

Szynkus
22-03-11, 20:29
nie, nie tylko. W wersji na stany było ciemne wnętrze, trochę inny wzór na boczkach/fotelach niż w noblesse.

Szynkus
23-03-11, 17:44
czyli nikt nie ma pomysłu ? ;)

karpik85
23-03-11, 19:55
Masz poprostu pociągniętą instalacje. Fabrycznie wkładali większość kabli, żeby to działało to musiałbyś pewnie kupić maty do foteli, włącznik montowany w tunel między fotelami i pewnie jakiś przekaźnik.

toby86
23-03-11, 20:08
tak jak pisze karpik Japończyki wkładali wiązki zeby można było sobie w razie czego domontować co się tam chce, u mnie też są takie wtyczki pod dywanem po obu stronach i jeszcze kilka innych pod deską :)

Szynkus
24-03-11, 14:23
czyli to tak jak z wtyczkami do elektrycznych szyb ;) Dzięki, po prostu myślałem, że zostałem oszukany :D Zdziwiły mnie takie wystające kabelki :P

Wiciu_FSW
06-09-11, 09:52
eh po prostu ma kanadyjke luknij na zegary czy nie masz tam kontrolki zapietych pasów do tego luknij przy fotelach klamry zatrzaskow na pasy na bank masz tam gdzies jakis kabelek jak tak to znaczy ze masz czujniik zapietuch pasów
PS troche dziwne ze masz manuale szyby:eek: dla przykladu luknij to
Podaje wyposażenie seryjne, może tu ułatwi niektórym.
Klimatyzacja ręczna po prostu klima a nie klimatronik tez to mam
Elektryczny, przeszklony szyberdach rowniez to mam
elektryczne lusterka mam to samo ale z podgrzewaniem ich szkła symetryczne i asferyczne
tempomat standart w kanadyjka 95 r tez to mam
szyby manualne tu dziwne bo ja mam el wiec byc moze masz dzwi wymienione
czarne wnętrze, fotele z zagłówkiem na jednym pałąku ( identycznie mam znak ze auto masz sciagane albo z usa albo kanady ) luknij n amoj post
wspomaganie standart
silnik D16Z6 to samo czasem d16z9
lampka w bagażniku i teraz mnie zastanawia jaka podswietlanie bagaznika kazdy to ma 3 lampa stopu na tylniej szybie w qupejkach serja na spojlerze tylnim taka w diodach tez mam
4 głośniki (w drzwiach, w boczkach z tyłu) ja mam 6 seryjnie bo 2