Zobacz pełną wersję : cena swapa
..witam..przymiezam sie do swapa (z d14 na d15b JDM) ale mniejsza o to jaki silnik, i tu mam pytanie ogolne..jaka jest orientacyjna cena tej operacji?.czas wykonanania...wiem ze nie da sie dokladnie powiedziec bo zawsze cos wypadnie kwestia na jaki silnik itp itd ,ale tak mniej wiecej...jakie moga byc dodatkowe koszta..jaka poprawke nalezy wziasc wzgledem ceny wyjsciowej?..moze polecacie jakies firmy, osoby ktore sa warte zainteresowania..zalezy mina fachowych wypowiedziach zebym sie nie zdziwil potem
..czyli reasumujac...mam caly silnik kompletny i co dalej?
...pzdr...i thx..
Kolejny glupi post....
mam caly silnik kompletny i co dalej?
wyciagasz stary i wkladasz nowy
jaka jest orientacyjna cena tej operacji?.
1000zł
czas wykonanania.
1-2 dni
moze polecacie jakies firmy, osoby ktore sa warte zainteresowania
Mysle ze nikt Ci nie poleci dobrych warsztatow w Qalalumpur.....
zalezy mina fachowych wypowiedziac
wiec zadawaj fachowe pytania
:ban:
..sorki furious za laicyzm.ale zrozum ze nie kazdy ma takie pojecie w sprawach mechaniki jak Ty np....pytam bo sie nie znam..padl mi silniki mechanik zasugerowal zmiane na inny...mam silnik wiec pytam..poza tym co rozumiesz przez zadawanie fachowych pytan?gdybym wiedzial o co pytac dokladnie to bym nie pisal kolejnego glupiego postu..mogles odpuscic sobie ten sarkazm..tez prowadze forum w pewnej tematyce i dla mnie nie ma glupich postow..wychodze z zalozenia ze po to jest forum zeby pytac..przykro mi ze tak to odebrales kolego..przepraszam za OT...
..jesli mozesz to sam zadaj fachowe pytanie i odpowiedz na nie a napewno skorzystam z Twojej wiedzy..
...napisalem do Lamber tuning w Sopocie w sprawie swapa do kolegi Japonca ale nie mam odpowiedzi jeszcze...takze do kolegi maciexxx w tej sprawie pisze i mam jakies info..tyle ze paru forumowiczow juz przeszlo te operacje wiec maja jakies doswiadczenie..
..poza tym interesuje mnie fachowe wykonanie a nie miejsca uslugi tak naprawde..jestem z Torunia jesli pomoze cos..pzdr..
mozna poczytac w tym dziale o swapach, problemach jakie mozna napotkac, cenach.
Ile to powinno trwac i kosztowac to jedno, a ile bedzie w rzeczywistosci to drugie.
Skoro do LamberTuning masz blisko, to rób tam.
Jesli pytanie zadawales na tym forum do Japonca, to zadaj je na Hondatech.pl bo tutaj on zaglada sporadycznie. Moge go pogonic na Gadulcu :D
dziekuje za odp LIO..spojrze na hondatech :hinczyk:
to Ci "koledzy" pomogli. :zamkniety temat:
robocizna pod warunkiem ze masz wszystko do swapa to widelki 600-1000zl. czas potrzebny to ok 2 dni, ale raczej nikt nie bedzie skupial sie jedynie na twoim swapie, wiec robota sie rozciagnie w zaleznosci od ilosci innych zlecen w danym warsztacie
..dzieki Tencio..rozumiem ze to koszt bez wymiany oleju rozrzadu itp..jutro Japoniec da mi odpowiedz w tej kwestii bo ponoc jaka dziwna wiazke ma d14a4..co do terminu jestem w stanie zostawic samochod nawet na tydzien..wole miec zrobione raz a dobrze.pzdr i dzieki za informacje..
co do terminu jestem w stanie zostawic samochod nawet na tydzien..wole miec zrobione raz a dobrze
tydzien to jest nic :D moj stal pol roku, znam jednak lepszych :D
twój stał pół roku bo sam taki termin wyznaczyłeś.....
bo ponoc jaka dziwna wiazke ma d14a4..
a czemu ma mieć dziwną wiązkę? wiązka jak każda inna
a czemu ma mieć dziwną wiązkę? wiązka jak każda innajeden z userów passwordjdm przechodził swap a ma iddentyczna sztuke co sunny (nissan? :aloha: )
bo podobno w tych silnikach ecu było cos pomiedzy obd2a a obd2b, tak wyczytałem na passwordzie ;)
co do terminu jestem w stanie zostawic samochod nawet na tydzien..wole miec zrobione raz a dobrze
tydzien to jest nic :D moj stal pol roku, znam jednak lepszych :D
masz na mysli mnie??? :kirczak:
cos z tymi wiązkami polaliście , chyba bo przed liftem było obd2a, a po obd2b i wszystko....
bo podobno w tych silnikach ecu było cos pomiedzy obd2a a obd2b, tak wyczytałem na passwordzie
eeeeeee, pewnie komp ma 2 wtyczki co nie zmienia faktu, że to obd2a lub obd2b
eheheh..pol roku to przeginka :bicie: w SSG trwa to ponoc 4-5 dni..info z 1 reki ;)
tydzien to jest nic moj stal pol roku, znam jednak lepszych
Ale tylko dlatego, ze Kosi zawsze musi miiec wszystko najdłuższe, największe i najmocniejsze.............. :aloha:
masz na mysli mnie???
Jak wywiozłes autko do puszczy to na cos liczył, ze Ci w tydzień zrobią.....:-)
tydzien to jest nic moj stal pol roku, znam jednak lepszych
Ale tylko dlatego, ze Kosi zawsze musi miiec wszystko najdłuższe, największe i najmocniejsze.............. :aloha:
masz na mysli mnie???
Jak wywiozłes autko do puszczy to na cos liczył, ze Ci w tydzień zrobią.....:-)
pytanie sam kieruje do siebie:
jak kupilem sam silnik z ucieta wiazka sekatorem od pedalskiego oszusta handlarza z przezmierowa pod poznaniem i silnik nie mail nawet rozrusznika,aparatu zaplonowego, łap itp to czego kur!@$# sie spodziewalem co?!!!! jak mnie potem jescze wywineli na skrzyni biegow i dali mi taka sama jak mialem przy d15,potem jak w koncu dostalem ta od b16 to byla uszkodzona i miala zle sprzeglo przez ktore o malo sie nie zabilem, a potem okazalo sie ze polosie tez sa inne, ecu 3 razy wymienialem na wlasciwe. nikt nie potrafil mi powiedziec czy lapy mam miec od 6gen czy od 5 gen. o nabitych chyba 3000km pociagami i pozyczonymi seatami do bydgoszczy i do poznania , by ku@#! zlapac wstretnego pedala oszusta handlarza i by mu zabrac choc troche rzeczy w zamian za to ze wprowadzil mnie w takie kosztakur@#$! za cene swojego swapa mialbym teraz b18c6 i jescze moze troche by mi zostalo, a wtedy mialem milion jescze innych przeciwnosci losowych !!!! czego ku@#!! sie pytam, czego sie spodziewalem????
....wszystko dzialo sie bardzo dawno temu, za siedmioma gorami i za 7 rzekami i wtedy pisalem jescze v-tec i jaraly mnie zaspawane klamki w hądzie :bicie: :bicie: :jadaczka21:
pamietam te czasy Tencio pamietam :agent:
Tencio..no jestem rozj...Twoim postem na lopatkach.. :aloha: ,,szczegolnie te klamu\i hadzia :bicie:
tencio byl jednym z tych ltórzy przecierali szlaki
pamietam jego historie na hondapl.org potem na tuning.pl i teraz czytam ten post na civicklub.pl :-)
..no prosze jak sie posuwa w czasi wszystko..teraz zwap to gora tydzien pomnoc :) ..ale post nie ma co zachecajacy do zrobienia swapa :aloha: :aloha: