PDA

Zobacz pełną wersję : pytanie o siłowniki

krzysiek civic
21-03-11, 19:56
Witam
Przymierzam sie do wymiany alarmu bo od dluzszego czasu sam sie wlancza itd.. elektryk powiedzial ze jego czas juz chyba sie skączył.. wiec bede musial wymienic... i przy okazji silowniki mi szwankowaly bo nie domykalo mi z pilota ich ani nic tylko kluczykiem..wiec pomyslalem sobie ze kupie alarm wraz z centralnym zamkiem..znalazlem ciekawa oferte napsialem do goscia i dostalem taka odpowiedz:

Zależy czy ma Pan fabryczny c.zamek czy uniwersalny. W pierwszym wypadku
wymiana na inne siłowniki może okazać się niemożliwa, w drugim
natomiast
nie ma problemu.
Zaznacze ze ejst to Honda civic z 96 roku 6 gen.... i pytanie jakie tam sa silowniki bo nie chce w błoto kasy wydac..

krzysiek civic
22-03-11, 09:00
Panowie nikt nie jest w stanie odpowiedziec??:confused:

lugi666
22-03-11, 09:16
Odkręć boczek, sprawdz numer i szukaj na allegro

krzysiek civic
22-03-11, 09:27
ale o co kaman??
Ja znalazlem caly alarm do kupienia wraz z nowymi siłownikami..... tylko chcialem sie dowiedziec czy hondy w tych rocznikach miały fabryczne c.zamek czy moze tez uniwersalne..Napewno ktos wymieniał to wie... dlatego prosze napisać

pablo_020
22-03-11, 09:37
Miały centralny seryjnie bez alarmu. Ja takowy posiadam.

krzysiek civic
22-03-11, 10:00
hmm czyli tak jak gosciu z aukcji mi napisał?? ze moze byc problem z zamontowaniem tych siłowników???
Bo moje juz odmawiaja posłuszestwa dlatego przy okazji wymiany alarmu chcialem razem z siłownikami go kupic

elviss09
22-03-11, 13:24
nie ma najmniejszego problemu kupujesz komplet z silownikami a orginalny centralny z silownikami *******zielasz i wszystko wiec w czym problem? poza tym da sie podlaczyc uniwersalny z pilota pod centralke oem lub uniwersalny pod same oem silowniki wiec gdzie tu problem praktycznie kazda kombinacja jest do zrobienia trzeba tylko ogarnietego elektryka:)

krzysiek civic
22-03-11, 14:19
to zapytam przy okazji tematu o to:
alarm jak pisalem odmawia posluszestwa i przy zamykaniu auta z pilota silowniki nie domykaja..a alrm sie wlancza normalnie... musze najpierw kluczykiem zamknac drzwi ( zamykaja sie bez problemow obydwa silowniki) i wtedy puszczam alarm i jest OK..tak samo analogicznie jest przy wylanczaniu alarmu z pilota alarm sie wylancza natomiast silowniki sie nie otwieraja... musze wylaczyc alarm i kluczykiem otworzyc drzwi.. i pytanie czy to silowniki tak naprawde są zepsute czy tez alarm zeswirowal z centralnym i wystarczy wymienic sam alarm a silowniki sa OK..Bo czytalem troche na forach i wychodzi na to ze siłowniki są OK tylko wlasnie to wina alarmu.. Podpowie ktos??

PlushaQ
22-03-11, 15:27
Czy ja wiem, ja tam raczej nie stawiałbm na część elektroniczną, która nie oszukujmy się… działa niemal niezawodnie przez długi okres czasu. Ja bym mimo wszystko siłowniki wymieniał ;] Może leje sie do nich woda, skrapla się i odmawiają posłuszeństwa. Cena siłowników nie jest wysoka, więc wymiana obu albo przyniesie rozwiązanie Twojego problemu, a jak nie… to masz pewność, że np. za miesiąc się nie posypie ten element. ;]

krzysiek civic
22-03-11, 15:30
tylko jak by silowniki byly nie sprawne?? to chyba raczej przy zamykaniu i owteiraniu drzwi nie dzialalay by.. a tak za jednym razem jak zamkne otworze kluczykiem to obydwoje drzwi owteiraja sie i zamykaja... a jak pilotem robie to juz lipa

Chipsy2
22-03-11, 21:53
Jedź do jakiegoś ogarniętego gościa który zajmuje się alarmami bo po tym co piszesz nie masz bladego pojęcia co klepiesz. Wyślij mi na PW numer nadwozia swojego auta i na 90% o ile nikt tam nie grzebał powiem ci czy miałeś fabryczny centralny czy masz dokładany siłownik do drzwi kierowcy a z tego co opowiadasz raczej tak. Posłuchaj czy jak próbujesz zamknąć pilotem auto coś słychać w drzwiach kierowcy. Obstawiam albo poluzowaną kostkę albo padnięty dokładany siłownik lub też jego brak. Zacznijmy może od tego czy miałeś od początku centralny z pilota czy tylko z klucza.

Jak będziesz pisał PW napisz też numer gg