Zobacz pełną wersję : pytanie o siłowniki
krzysiek civic
21-03-11, 19:56
Witam
Przymierzam sie do wymiany alarmu bo od dluzszego czasu sam sie wlancza itd.. elektryk powiedzial ze jego czas juz chyba sie skączył.. wiec bede musial wymienic... i przy okazji silowniki mi szwankowaly bo nie domykalo mi z pilota ich ani nic tylko kluczykiem..wiec pomyslalem sobie ze kupie alarm wraz z centralnym zamkiem..znalazlem ciekawa oferte napsialem do goscia i dostalem taka odpowiedz:
Zależy czy ma Pan fabryczny c.zamek czy uniwersalny. W pierwszym wypadku
wymiana na inne siłowniki może okazać się niemożliwa, w drugim
natomiast
nie ma problemu.
Zaznacze ze ejst to Honda civic z 96 roku 6 gen.... i pytanie jakie tam sa silowniki bo nie chce w błoto kasy wydac..
krzysiek civic
22-03-11, 09:00
Panowie nikt nie jest w stanie odpowiedziec??:confused:
Odkręć boczek, sprawdz numer i szukaj na allegro
krzysiek civic
22-03-11, 09:27
ale o co kaman??
Ja znalazlem caly alarm do kupienia wraz z nowymi siłownikami..... tylko chcialem sie dowiedziec czy hondy w tych rocznikach miały fabryczne c.zamek czy moze tez uniwersalne..Napewno ktos wymieniał to wie... dlatego prosze napisać
Miały centralny seryjnie bez alarmu. Ja takowy posiadam.
krzysiek civic
22-03-11, 10:00
hmm czyli tak jak gosciu z aukcji mi napisał?? ze moze byc problem z zamontowaniem tych siłowników???
Bo moje juz odmawiaja posłuszestwa dlatego przy okazji wymiany alarmu chcialem razem z siłownikami go kupic
nie ma najmniejszego problemu kupujesz komplet z silownikami a orginalny centralny z silownikami *******zielasz i wszystko wiec w czym problem? poza tym da sie podlaczyc uniwersalny z pilota pod centralke oem lub uniwersalny pod same oem silowniki wiec gdzie tu problem praktycznie kazda kombinacja jest do zrobienia trzeba tylko ogarnietego elektryka:)
krzysiek civic
22-03-11, 14:19
to zapytam przy okazji tematu o to:
alarm jak pisalem odmawia posluszestwa i przy zamykaniu auta z pilota silowniki nie domykaja..a alrm sie wlancza normalnie... musze najpierw kluczykiem zamknac drzwi ( zamykaja sie bez problemow obydwa silowniki) i wtedy puszczam alarm i jest OK..tak samo analogicznie jest przy wylanczaniu alarmu z pilota alarm sie wylancza natomiast silowniki sie nie otwieraja... musze wylaczyc alarm i kluczykiem otworzyc drzwi.. i pytanie czy to silowniki tak naprawde są zepsute czy tez alarm zeswirowal z centralnym i wystarczy wymienic sam alarm a silowniki sa OK..Bo czytalem troche na forach i wychodzi na to ze siłowniki są OK tylko wlasnie to wina alarmu.. Podpowie ktos??
Czy ja wiem, ja tam raczej nie stawiałbm na część elektroniczną, która nie oszukujmy się… działa niemal niezawodnie przez długi okres czasu. Ja bym mimo wszystko siłowniki wymieniał ;] Może leje sie do nich woda, skrapla się i odmawiają posłuszeństwa. Cena siłowników nie jest wysoka, więc wymiana obu albo przyniesie rozwiązanie Twojego problemu, a jak nie… to masz pewność, że np. za miesiąc się nie posypie ten element. ;]
krzysiek civic
22-03-11, 15:30
tylko jak by silowniki byly nie sprawne?? to chyba raczej przy zamykaniu i owteiraniu drzwi nie dzialalay by.. a tak za jednym razem jak zamkne otworze kluczykiem to obydwoje drzwi owteiraja sie i zamykaja... a jak pilotem robie to juz lipa
Jedź do jakiegoś ogarniętego gościa który zajmuje się alarmami bo po tym co piszesz nie masz bladego pojęcia co klepiesz. Wyślij mi na PW numer nadwozia swojego auta i na 90% o ile nikt tam nie grzebał powiem ci czy miałeś fabryczny centralny czy masz dokładany siłownik do drzwi kierowcy a z tego co opowiadasz raczej tak. Posłuchaj czy jak próbujesz zamknąć pilotem auto coś słychać w drzwiach kierowcy. Obstawiam albo poluzowaną kostkę albo padnięty dokładany siłownik lub też jego brak. Zacznijmy może od tego czy miałeś od początku centralny z pilota czy tylko z klucza.
Jak będziesz pisał PW napisz też numer gg