PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z odpalaniem

masi0
21-03-11, 15:23
w ciągu miesiąca zdarzyło mi się to 2x - przekrecam kluczyk, wciskam guzik, rozrusznik kręci a silnik nie odpala...
pierwszy raz odpalił za drugim razem przy wciśniętym pedale gazu, przy drugim za 3cim razem... TTM czy ścigać ASO?

Sagi80
21-03-11, 16:04
Zależy do jakiego ASO trafisz. W jednym powiedzą Ci że tak ma być - zgodnie z instrukcją obsługi jak za pierwszym razem silnik nie odpali, należy odczekać i ponowić próbę. Natomiast jeśli trafisz na ASO poważnie traktujących klientów to się tym zainteresują - pewnie sprawdzą zapłon, filtry, paliwo, etc.

Lynx07
21-03-11, 16:31
Ja bym jechał do ASO, zobaczysz jak zareagują - możesz jechać do kilku, albo lepiej zadzwonić i usłyszeć jak reagują. To bynajmniej nie jest normalne zjawisko i są zobowiązani to zdiagnozować, tymbardziej jeśli auto jest na gwarancji.

Daniel_I
21-03-11, 17:11
TTM czy ścigać ASO?

Patrząc na mój egzemplarz - TTM :D, ale po tym jak się go w końcu w ogóle nie udało uruchomić i auto do ASO pojechało na lawecie, to serwis autoryzowany usunął problem.

masi0
21-03-11, 18:24
Patrząc na mój egzemplarz - TTM :D, ale po tym jak się go w końcu w ogóle nie udało uruchomić i auto do ASO pojechało na lawecie, to serwis autoryzowany usunął problem.

dzwoniłem do AutoWitolin - ponoć do 5s się kreci :D:D:D i trzeba odczekac az zgasnie kluczyk:) tak czy siak jade w pt na wymiena pedalu sprzegla (piszczy) wiec od razu maja sprawdzic

Ordi
21-03-11, 23:46
Kolego pierwsze co, to spróbuj zmienić paliwo/stację.
Kiedyś miałem taki problem w swoim ówczesnym vw polo 1.4. Auto nagle nie chciało zapalić a miałem i tak że dopiero na pycha odpalało. Sprawdziłem wszystko. Zmieniłem filtry, świece i dalej lipa. Następnie zmieniłem stację i jak ręką odjął. Od tamtej pory omijam tamtą stację z daleka.