Zobacz pełną wersję : Tuleje tylnych wachaczy
Witam
Mam prośbę...
Gdzie mogę kupić tuleje do tylnych wachaczy, zarówno dolnego jak i górnego?
Pytałem w kilku sklepach i niestety nigdzie nie ma.
Honda CIVIC 97r. 1.4is 5D
kolorem żółtym zaznaczony element już wymieniony
kolorem niebieskim zaznaczone elementy które muszę wymienić...
http://img226.imageshack.us/img226/1773/wachaczdv3.jpg (http://imageshack.us)
zdjecie wzuc np na
http://imageshack.us/ i tu zapodaj linki
a w ciemno powiem ze jesli owisz o tulei wachacza wzdluznego(ta najwieksza) to kupuj tylko w ASO(kazde inne sie rozleca) zreszzta poczytaj na forum na pewno cos znajdziesz
LUUUUDZIE!!!!!!
Nigdzie nie moge dostać tych części. Przed chwilą dzwoniłem do ASO - za dwa komplety tulejek do tylnych dolnych wahaczy życzą sobie 860 zł + wymiana ..ZŁODZIEJE!!!!!!
Naprawdę nikt z Panów nie ma żadnego pomysłu co z tym zrobić ... ? Zależy mi na czasie bo mechanik stwierdził że jeden z dolnych wahaczy wisi już na samej śrubie i że w każdej chwili może mi się rozpiąć a dziennie robię 60 km do pracy.
Dzięki za pomoc i POZDRAWIAM
Ja to dostałem od ręki w pierwszym sklepie z częściaim do aut japońskich jaki spotkałem jadąc przez miasto... ale jestem z Wrocławia. Wydaję mi się, że naprawdę nie ma problemu z tymi częściami bo ja już dwa razy to wymieniałem. Musisz po prostu znaleźć jakąs firmę, której zależy na obrotach. Najlepiej jak poradzisz się kogoś na regionalnym.
LUUUUDZIE!!!!!!
Nigdzie nie moge dostać tych części. Przed chwilą dzwoniłem do ASO - za dwa komplety tulejek do tylnych dolnych wahaczy życzą sobie 860 zł + wymiana ..ZŁODZIEJE!!!!!!
Naprawdę nikt z Panów nie ma żadnego pomysłu co z tym zrobić ... ? Zależy mi na czasie bo mechanik stwierdził że jeden z dolnych wahaczy wisi już na samej śrubie i że w każdej chwili może mi się rozpiąć a dziennie robię 60 km do pracy.
Dzięki za pomoc i POZDRAWIAM
JC Auto, Nippon, nie ma problemu, tylko trzeba jeden sprawdzić ten środkowy bo są dwa różne rodzaje, z dłuższą i krótszą tulejką środkową, do mnie szły np z krótszą
Cały dzień spędziłem jeżdżąc od sklepu do sklepu...
WNIOSKI:
Na dolnym tylnim wahaczu są 3 tulejki (dwie skrajne są takie same i jedna środkowa ta co idzie pod amortyzator). Najpierw kupiłem tą pod amortyzator firmy TED-GUM. Wizualnie - TANDETA - jakość wykonania - porażka ale nic - pojechałem do mechanika i cóż...nie pasuje. Okazało się że są dwia rodzaje tej tulejki o wysokośi 40mm i 50 mm. Ta dłuższa nie pasowała a więc wychodzi na to że może ta krótsza będzie OK. Później (w innym sklepie) udało mi się zdobyć tulejki które znajdują się na końcach tego wahacza. Długość 50 mm a więc myślę że OK..jadę do mechanika i ...oczywiście nie pasują - te tulejki występują w wersji Fi=31,2mm i Fi=35,1mm. Mi wersja Fi=31,2mm nie pasowała a więc znowu jest podejrzenie że ta druga, szersza wersja będzie lepsza. Wogóle ta moja HONDA SHHMB27 D14A8 jest jakaś lewa...strasznie trudna dostac do niej części - a do innych z tego samego rocznika nie ma problemu!!
Oryginały w ASO - 145 zł za sztukę ;(
Mechanik po krótkich oględzinach tych tulejek stwierdził że i tak - nawet jakby pasowały to i tak by mi ich nie wsadził bo to straszna tandeta że za miesiąc wróciłbym do niego z tym samym problemem.
I co tu teraz kur..... robić...może są jakieś LEPSZE zamienniki innych firm... ?
Jutro pojadę i zobaczę jak wyglądają produkcji JC Auto i Nippon i czy wogóle są dostępne do mojej HANI (a mówili że te samochody się nie psują ;()
Jakby ktoś miał jakiś pomysł to proszę.....
POZDRAWIAM
JC Auto, Nippon, nie ma problemu, tylko trzeba jeden sprawdzić ten środkowy bo są dwa różne rodzaje, z dłuższą i krótszą tulejką środkową, do mnie szły np z krótszą
ziom czytaj co się pisze, ja też mam D14A8 i w w/w miejscach kupujesz te tulejki bez problemu a pan w Nipponie nawet wiedział że są różne :bicie: