PDA

Zobacz pełną wersję : Co sądzicie o tych lampach, które tu przedstawiam do Vgen QP

ukman
09-02-07, 15:34
Znalazłem takie lampki do mojej Hondy, ale zastanawiam się czy je brać...czy lepiej dozbierac troche wiecej pieniązków i kupic np. clear-white albo lexusy. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Chodzi o Honde Civic 5gen QP Fiolet.

A jeśli uważacie że lexusy były by OK, to z jakimi środkami (srebrne czy czarne)

Chodzi o to że coś bym pokombinował z tylnymi lampkami ale sam nie wiem co...

http://img153.imageshack.us/img153/9610/07af1lc1.th.jpg (http://img153.imageshack.us/my.php?image=07af1lc1.jpg)

Matey
09-02-07, 15:38
te co na zdjeciu ? powiedz ze zartujesz...

HUNTER82
09-02-07, 15:52
kazdy ma swoje zdanie, mi osobiscie z tylu w 5 gen podoba sie tylko taka zmiana zeby sie swiecily przez cala dlugosc jak w wersji usa. kazde inne rozwiazanie to kicha.

delSol
09-02-07, 16:27
http://www.topendmotorsports.com/jp/exterior/lighting/taillights/depo/depo_civic92_redclear.jpg

MartinS
09-02-07, 16:30
jedyne słuszne co dał ziom PSTRO.

Qukie
09-02-07, 20:14
te co na zdjeciu ? powiedz ze zartujesz...

j.w.

one są pomalowane, albo seria, albo te co zapodał PSTRO

bratex
09-02-07, 20:25
te co zapodał PSTRO :d :d :d :d

Lcfr
11-02-07, 19:51
te lampy co zapodałes to seria pomalowana jakims czrnym sprayem....

pomaluj swoje bedziesz mial taki sam efekt...

ale najlepiej zostaw seryjne...

mellucci
13-02-07, 17:31
Znalazłem takie lampki do mojej Hondy, ale zastanawiam się czy je brać...czy lepiej dozbierac troche wiecej pieniązków i kupic np. clear-white albo lexusy. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Chodzi o Honde Civic 5gen QP Fiolet.

A jeśli uważacie że lexusy były by OK, to z jakimi środkami (srebrne czy czarne)

Chodzi o to że coś bym pokombinował z tylnymi lampkami ale sam nie wiem co...

Obrazek (http://img153.imageshack.us/my.php?image=07af1lc1.jpg)

te lampy co pokazujesz sa obklejone folia z allegro za 6zł :) ja mam w swoim zrobione tak tył ale tylko te na klapie co sie otwiera na doł nawet fajnie wyglada ale lepiej bedzie jak całe na czarno zrobie <czarny kolor auta> pzdr

fazer1985
14-02-07, 12:07
Może podepne sie pod temacik :afro: bo nie ma po co zakladac nowego. A mianowicie chce sobie przemalowac sprayem lampki tylne tak zeby cale byly czerwone, czy moze ktos juz zrobil cos takiego (napewno tak) jestem ciekaw jak to wyglada faktycznie bo na photoshopie to nie problem zrobic symulacje ale jestem ciekaw jak to faktycnzie wyglada i ewentualnie jak by sie to komponowalo z czerwonym Civiem . Czy to bedzie kiszka czy moze "lansik" ;)

RDK
14-02-07, 12:45
kiszka

tieesto
14-02-07, 13:07
no napewno będzie lepiej niż na serii, ale musisz zrobić full połysk bo jak bedzie mat to będzie "kiszka" maluj całe lampy a nie tylko kawałki to kolor będzie ten sam na całej lampie i bedzie ładnie.

Sławek
14-02-07, 17:17
ja mam w swoim zrobione tak tył ale tylko te na klapie co sie otwiera na doł nawet fajnie wyglada ale lepiej bedzie jak całe na czarno zrobie <czarny kolor auta>

A ja mam tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4b9817cc70bb9d8b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8d3bf96627ecb5fc.html
malowałem czarną farbą do lamp + lakier bezbarwny.

Matey
14-02-07, 17:26
brzydko...

Lcfr
14-02-07, 17:43
Może podepne sie pod temacik :afro: bo nie ma po co zakladac nowego. A mianowicie chce sobie przemalowac sprayem lampki tylne tak zeby cale byly czerwone, czy moze ktos juz zrobil cos takiego (napewno tak) jestem ciekaw jak to wyglada faktycznie bo na photoshopie to nie problem zrobic symulacje ale jestem ciekaw jak to faktycnzie wyglada i ewentualnie jak by sie to komponowalo z czerwonym Civiem . Czy to bedzie kiszka czy moze "lansik" ;)

czerwone lampy do czerwonego to... za duzo czerwonego ;/

wolałbym seryjne lub te biało czerwone...

a jak juz chcesz malowac to po całosci- jak pisal tieesto- zeby nie było róznic...

fazer1985
14-02-07, 19:32
Tak czy siak maluje całe ale pytanie mam, jak zrobic je na połysk? Czy wystarczy całe pomalowac z zewnątrz tym czerwonym transparentnym czy trzeba jeszcze je malowac bezbarwnym??czy moze cus jeszcze, nigdy tego nie robilem a chce zeby wygladalo dobrze :)
Aaa jeszcze jedno czy jak je pomaluje to bedzie mozliwosc powrocenia do stanu z przed malowania?? Bo boje sie ze bedzie wyglądalo za mdło...ale do odważnych droga należy :afro:

Lcfr
14-02-07, 21:43
zeby byl polysk to musisz dac bezbarwny...
dobrze nawet wiecej to po polerowaniu wyjdzie duzy polysk...

tieesto
15-02-07, 10:35
zeby byl polysk to musisz dac bezbarwny...
dobrze nawet wiecej to po polerowaniu wyjdzie duzy polysk...
dokładnie, a jeszcze lepiej jak podjedziesz do jakiegoś lakiernika i Ci to zrobi nie żadnym lakierm do lamp tylko pomaluje całe lampy na czerwono normalnym lakierem samochodowym lekko i na to nałozy bezbarwny ale z pistoletu, wtedy efekt gwarantowany!
Ale pamiętaj że przy przeglądach i kontrolach policji będziesz miał problem bo kierunki Ci będą świecić bardziej na czerwono niż pomarańczowo a wsteczny będziesz miał różowy, czymkolwiek byś nie pomalował, no chyba ze na czarno tak jak ja kiedyś miałem i z czarnymi przechodziłem przeglądy i kontrole bo barwa świecenia sie nie zmienila ani nie przyciemniła za bardzo.

fazer1985
15-02-07, 11:03
Qurde... o przeglad sie nie boje o lakiernika tez nie bo wszystko mam po reka ale co do policji to... tego sie pyram bo cos im nie przypasi i po dowodzie...a raz pomalowane lamki da sie przywrocic do fabrycznego stanu jakims zmywaczem czy rospuszczalnikiem?? A mam jeszcze taki pomysl zeby pomalowac jedna (moze dwiema)warstwa cala lampy tak zeby zmienilo kolor to miejsce po kierunkach i wstecznym potem je zakleic folia i pomalowac cale lamki bo czym wiecej warstw tym bardziej kolor staje sie czerwony. Tylko zobacze czy to nie bedzie kiczowato wygladalo. Aha i jeszcze jedno czy ma moze ktoś z was fotke z wypolerowanymi lampkami bo nie jestem pewien czy to wlasnie o taki efekt mi chodzi :)

Robert84
15-02-07, 12:36
jesli pomalujesz lamki i dedziesz chcial powrucic do seri po jakims czasie to da sie to zrobic ale roboty jest duzo nie umyjesz tego zadnym zmywaczem czy rozpuszczalnikiem bo tego typu srodki rozpuszczaja plastik jedynie ci zostaje papier scierny a na koncu polerowanie lampy.Mialem okazje to robic znajomemu bo co chwile go policja zatrzymywala (lampki mial na czarno zrobione) Nie polecam :bicie:

Sławek
15-02-07, 16:12
nie umyjesz tego zadnym zmywaczem czy rozpuszczalnikiem bo tego typu srodki rozpuszczaja plastik

Nieprawda- są specjalne zmywacze w sprayu (np. Motip) właśnie do usuwania lakieru z plastików. :agent: http://www.motipdupli.pl/index.php?next=produkty&m2=3&m3=32

BRNK
15-02-07, 16:18
Nieprawda- są specjalne zmywacze w sprayu (np. Motip) właśnie do usuwania lakieru z plastików.

prawde mówi :)
da sie znaleźć na allegro.

Robert84
15-02-07, 16:53
nie umyjesz tego zadnym zmywaczem czy rozpuszczalnikiem bo tego typu srodki rozpuszczaja plastik

Nieprawda- są specjalne zmywacze w sprayu (np. Motip) właśnie do usuwania lakieru z plastików. :agent: http://www.motipdupli.pl/index.php?next=produkty&m2=3&m3=32
tym srodkiem mozesz sobie spray usónac a nie lakier ktory ci lakiernik nalorzy :agent:

fazer1985
15-02-07, 23:35
Oki panowie :) zrobie sobie sam bez pomocy lakiernika, mam nadzieje ze pieskom nie beda wpadały w oczy :agent:

mclimak
16-02-07, 11:38
jesli chcesz zmyc spray to bodajze rozcienczalnikiem nitro mi zeszlo od razu. Wczesniej sie meczylem benzyna ekstrakcyjna i nic nie schodzilo :) , po 40 minutach namaczania itd sprawdzilem rozcienczalnik i zeszlo w 3 minutki :)

Robert84
16-02-07, 22:49
jesli chcesz zmyc spray to bodajze rozcienczalnikiem nitro mi zeszlo od razu. Wczesniej sie meczylem benzyna ekstrakcyjna i nic nie schodzilo :) , po 40 minutach namaczania itd sprawdzilem rozcienczalnik i zeszlo w 3 minutki :)
a nie stopilo ci plastiku ??

mclimak
16-02-07, 23:08
nic sie nie stalo, a schodzilo pieknie, mazniecie szmatka i odchodzilo, a malowalem lampy z motipa lakierem black to light czy cos w tym stylu :) specjalne na przyciemnienie lamp (nie dawalem na to bezbarwnego).

Sławek
25-02-07, 17:01
Ja próbowałem zmyć nitro i ekstrakcyjną i nic :/ .
Już nie wiem czy ten spray z Motipu da radę :(

mclimak
27-02-07, 12:03
kurcze ja tez malowalem black light z motipu, po pol roku zmywalem i bez problemu...

Sławek
27-02-07, 15:25
Ale ja miałem na to połozony bezbarwny lakier, może dlatego był problem. Zjechałem papierem ściernym +pasta polerska i jest git :)

NFS
01-03-07, 13:27
fazer1985,

nie maluj całych bo wtedy bedzie za duzo czerwonego do czerwonej hondy.

ja mam tak:

http://gandalf.mac.edu.pl/~kapturza/stuff/foty/1.jpg

sądze ze efekt lepszy niz przy całych czerwonych.

co do strony tech to wystarczy zakleić lampe tak zeby pomalowac tylko kierunkowskaz. wtedy lampa jest fabrycznie błyszcząca i jedynie kierunek jest troche mniej błyszczacy.

fazer1985
02-03-07, 09:29
Wlasnie tak chce zrobić i widze ze swietnie sie to prezesi :d
aa nie doczytalem skoro jeden jest mniej blyszczacy to ja pomaluje zewnetrzna i wewnetrzna lampe przy oklejeniu tylko wstecznych bo zależy mi na tym by zrobic lampki na mega połysk (lakier bezbarwny na koniec i polerka)i zeby wszystko wygladalo spójnie :d

mclimak
03-03-07, 10:08
Ale ja miałem na to połozony bezbarwny lakier, może dlatego był problem. Zjechałem papierem ściernym +pasta polerska i jest git :)

ja rez mialem bezbarwny i zeszlo gladziutko, przearlem szmatka i schodzilo bez problemu... co do papieru sciernego, to nie zniszczyles sobie w ten sposob lamp? Chyba swieca teraz gorzej ?

Sławek
04-03-07, 15:40
co do papieru sciernego, to nie zniszczyles sobie w ten sposob lamp? Chyba swieca teraz gorzej ?

Dlaczego miałyby świecić gorzej? Robiłem papierem wodnym, wyglądaja jak nowe :)
I dałem na czerwono jak wyżej na fotce.
Na wieczór wrzucę fotki lampek do tematu z opisem mojej Civiczki. :agent: