Zobacz pełną wersję : Błąd 17 - ktoś może pomóc ??
17 Czujnik prędkości pojazdu lub jego obwód
po prostu licznik nie dziala... paliwo ok, temperatura ok, kontrolki ok, obrotek ok .... tylko predkosci nie pokazuje I CO TERAZ ?! help me bo normalnie nie wiem od czego zaczac
miałem ten sam problem
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=17206
:afro:
Marek jesteś prze as, żebyś się zorientował, że Ci licznik nie działa musiał Ci się chec zaświecić :d
w takim układzie, nie ma się czym przejmować bo licznik nie jest chyba dla Ciebie zbyt istotny :d
Marek jesteś prze as, żebyś się zorientował, że Ci licznik nie działa musiał Ci się chec zaświecić :d
w takim układzie, nie ma się czym przejmować bo licznik nie jest chyba dla Ciebie zbyt istotny :d
no wiem wstyd :D po prostu nie patrze na licznik i tyle :) patrze tylko na poziom paliwa i obrotek :P no a na licznik jak widze psy albo radar :P heheh :D
a tak powaznie to to nie jest smieszne, bo gdy zapala sie check to mi bardzo lataja obroty od tej najnizszej kreski (zaraz nad zerem) do prawie poł tysiaca ;/ i niedosc ze to nie fajne to jeszcze wkurza....
i do tego mam cos metalowego w wydechu srodkowym... albo cos sie tam poluzowalo bo brzekocze mi ladnie - glownie wtedy jak skacza obroty
knedi od czego zaczac ? bo nie mam kanalu wiec ciezko wlesc pod auto...
ile kosztuje ten czujnik co go wymieniales ?
mozliwe ze to zegar sie po prostu zepsuł ? no tak, tylko jak to sprawdzić...
kurde kompletnie zielony jestem wiec lipa ;/
co do brzęczenia do może nie masz w wydechu tylko nad wydechem, mi brzęczały chyba wszystkie osłony
nie potrzebny jest kanał.. wystarczy podnieść maskę i czujnik znajdziesz po lewej stronie na skrzyni tuż pod przepustnicą... przykręcony jest na dwie śrubki.. ale najpierw spróbuj zdjąć wtyczkę i ja dokładnie sprawdż, ponieważ u mnie to właśnie we wtyczce były styki zaśniedziałe... :afro:
nie potrzebny jest kanał.. wystarczy podnieść maskę i czujnik znajdziesz po lewej stronie na skrzyni tuż pod przepustnicą... przykręcony jest na dwie śrubki.. ale najpierw spróbuj zdjąć wtyczkę i ja dokładnie sprawdż, ponieważ u mnie to właśnie we wtyczce były styki zaśniedziałe... :afro:
jestem atechniczny :D pyknalbys fotke w ktorym to miejscu jest ? :piwo2:
to jest coś takiego
http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=image&file=ZdjAe_cie045.jpg
:afro:
Kupilem uzaywanego tego slimaka (silniczek jakby) co jest przy skrzyni, zalozylem i wszystko ok...
wyjezdzam z garazu ale licznik dalej nie hula... po resecie kompa
podpinam zeby sprawdzic blad - nie ma zadnego :/ mysle sobie moze cos nie tak
przejechalem 5km zapalil sie blad i dalej to samo... blad 17 ... gdzie teraz szukac ??
widze Marek, że dalej dupa.. kurde nie wiem co jest...
no ja juz rozpaczam....
moze po prostu licznik sie zrypal ?? nie wiem... nie wiem nawet do jakiego speca oddac to auto... po prostu lipa :/
a do tego jak sie zaswieci check to mi faluja obroty i wiecej pali skubaniec... ;/ help