Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Błąd 17 - ktoś może pomóc ??

Diups
08-02-07, 22:24
17 Czujnik prędkości pojazdu lub jego obwód

po prostu licznik nie dziala... paliwo ok, temperatura ok, kontrolki ok, obrotek ok .... tylko predkosci nie pokazuje I CO TERAZ ?! help me bo normalnie nie wiem od czego zaczac

knedi
08-02-07, 22:34
miałem ten sam problem
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=17206
:afro:

Cairo
09-02-07, 16:44
Marek jesteś prze as, żebyś się zorientował, że Ci licznik nie działa musiał Ci się chec zaświecić :d
w takim układzie, nie ma się czym przejmować bo licznik nie jest chyba dla Ciebie zbyt istotny :d

Diups
09-02-07, 21:24
Marek jesteś prze as, żebyś się zorientował, że Ci licznik nie działa musiał Ci się chec zaświecić :d
w takim układzie, nie ma się czym przejmować bo licznik nie jest chyba dla Ciebie zbyt istotny :d
no wiem wstyd :D po prostu nie patrze na licznik i tyle :) patrze tylko na poziom paliwa i obrotek :P no a na licznik jak widze psy albo radar :P heheh :D

a tak powaznie to to nie jest smieszne, bo gdy zapala sie check to mi bardzo lataja obroty od tej najnizszej kreski (zaraz nad zerem) do prawie poł tysiaca ;/ i niedosc ze to nie fajne to jeszcze wkurza....
i do tego mam cos metalowego w wydechu srodkowym... albo cos sie tam poluzowalo bo brzekocze mi ladnie - glownie wtedy jak skacza obroty

knedi od czego zaczac ? bo nie mam kanalu wiec ciezko wlesc pod auto...
ile kosztuje ten czujnik co go wymieniales ?
mozliwe ze to zegar sie po prostu zepsuł ? no tak, tylko jak to sprawdzić...
kurde kompletnie zielony jestem wiec lipa ;/

Cairo
10-02-07, 08:33
co do brzęczenia do może nie masz w wydechu tylko nad wydechem, mi brzęczały chyba wszystkie osłony

knedi
10-02-07, 18:00
nie potrzebny jest kanał.. wystarczy podnieść maskę i czujnik znajdziesz po lewej stronie na skrzyni tuż pod przepustnicą... przykręcony jest na dwie śrubki.. ale najpierw spróbuj zdjąć wtyczkę i ja dokładnie sprawdż, ponieważ u mnie to właśnie we wtyczce były styki zaśniedziałe... :afro:

Diups
11-02-07, 12:34
nie potrzebny jest kanał.. wystarczy podnieść maskę i czujnik znajdziesz po lewej stronie na skrzyni tuż pod przepustnicą... przykręcony jest na dwie śrubki.. ale najpierw spróbuj zdjąć wtyczkę i ja dokładnie sprawdż, ponieważ u mnie to właśnie we wtyczce były styki zaśniedziałe... :afro:
jestem atechniczny :D pyknalbys fotke w ktorym to miejscu jest ? :piwo2:

knedi
11-02-07, 13:45
to jest coś takiego
http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=image&file=ZdjAe_cie045.jpg
:afro:

Diups
03-03-07, 20:26
Kupilem uzaywanego tego slimaka (silniczek jakby) co jest przy skrzyni, zalozylem i wszystko ok...
wyjezdzam z garazu ale licznik dalej nie hula... po resecie kompa
podpinam zeby sprawdzic blad - nie ma zadnego :/ mysle sobie moze cos nie tak
przejechalem 5km zapalil sie blad i dalej to samo... blad 17 ... gdzie teraz szukac ??

Cairo
04-03-07, 15:34
widze Marek, że dalej dupa.. kurde nie wiem co jest...

Diups
06-03-07, 22:10
no ja juz rozpaczam....

moze po prostu licznik sie zrypal ?? nie wiem... nie wiem nawet do jakiego speca oddac to auto... po prostu lipa :/
a do tego jak sie zaswieci check to mi faluja obroty i wiecej pali skubaniec... ;/ help