wxk
08-02-07, 22:22
Po zakupie Honda Civic 1.4 5D (2001r w górę) pojawił sie mały problem.
Nie działające prawidłowo ogrzewanie. Auto bez klimy. Regulator ciepłe-zimne działa
z bardzo dużymi oporami. Linka ta pierwsza wygięta. Mięka i zrobiona chyba z
marchwi. Wyprostowałem, myślę sobie że będzie OK a tu zonk. Niestety. Idę dalej
linka schodzi w nogi kierowcy i dochodzi do plastikowych krzywek i zębatek na
nagrzewnicy. Na krzywkach jest oczko kolejnej linki która porusza zawór pod maską
od ciepłej wody do nagrzewnicy (chyba).
Konkluzja
Same linki nie podłączone do krzywek plastikowych na nagrzewnicy działają bez
oporów (no może poza tą co idzie do komory ale tragedi nie ma). Problem chyba leży
w nagrzewnicy. Bez linek krzywki działają baaaaaardzo ciężko. Prowadnice krzywek są
ok i są nasmarowane. Zauważyłem że auto nie miało wkładów filtrów przeciwpyłkowych.
Pewnie przez jakieś 150000km. Przypuszczam że brud i kurz zrobił swoje.
I tu pojawiają się moje pytania do forumowiczów.
1. Czy da coś wtryśnięcie do nagrzewnicy (np. przez miejsce gdzie filtry) jakiejś
pianki, roztworu itp który spowoduje przeczyszczenie, rozpuszczenie brudu w
nagrzewnicy i spowoduje łagodne działanie krzywek. Środki do odgrzybiania chyba na nic.
2. Czy istnieje jakaś metoda na poprawienie działania krzywek nagrzewnicy bez jej
wymontowania (serwis śpiewa za to około 400PLN i nie bardzo daje gwarancje że bez
wymiany nagrzewnicy się obejdzie). Czy da się rozebrać nagrzewnicę i przesmarować
ośki i inne miejsca odpowiedzialne za ciężkie działanie krzywek a w zasadzie
zębatek poruszających coś w środku nagrzewnicy itp.
3. Czy ktoś wymontowywał nagrzewnice z tego modelu. Spędziłem dwa popołudnia,
wymontowałem pół elektryki po stronie pasażera i kierowcy i się poddałem. Podobno
wiąże się to z demontażem całej konsoli środkowej jak i demontażem całego kokpitu
pasażer-kierowca czyli mała masakra.
4. Czy posiada ktoś service manuala do modelu 2001-2003 czyli przed Faceliftingiem.
Szukałem ale słabo. Ksiązki na rynku tez brak.
Trochę długie ale postarałem się wyczerpać mój problem aby opisać dokładnie co mnie
boli, liczę że ktoś zna rozwiązanie problemu.
Na koniec dodam tylko że nagrzewnica w serwisie 1300 brutto, szrot od 200 do 600 a
robota montaz-demontaz pewnie kolo 400-500 PLN.
Nie działające prawidłowo ogrzewanie. Auto bez klimy. Regulator ciepłe-zimne działa
z bardzo dużymi oporami. Linka ta pierwsza wygięta. Mięka i zrobiona chyba z
marchwi. Wyprostowałem, myślę sobie że będzie OK a tu zonk. Niestety. Idę dalej
linka schodzi w nogi kierowcy i dochodzi do plastikowych krzywek i zębatek na
nagrzewnicy. Na krzywkach jest oczko kolejnej linki która porusza zawór pod maską
od ciepłej wody do nagrzewnicy (chyba).
Konkluzja
Same linki nie podłączone do krzywek plastikowych na nagrzewnicy działają bez
oporów (no może poza tą co idzie do komory ale tragedi nie ma). Problem chyba leży
w nagrzewnicy. Bez linek krzywki działają baaaaaardzo ciężko. Prowadnice krzywek są
ok i są nasmarowane. Zauważyłem że auto nie miało wkładów filtrów przeciwpyłkowych.
Pewnie przez jakieś 150000km. Przypuszczam że brud i kurz zrobił swoje.
I tu pojawiają się moje pytania do forumowiczów.
1. Czy da coś wtryśnięcie do nagrzewnicy (np. przez miejsce gdzie filtry) jakiejś
pianki, roztworu itp który spowoduje przeczyszczenie, rozpuszczenie brudu w
nagrzewnicy i spowoduje łagodne działanie krzywek. Środki do odgrzybiania chyba na nic.
2. Czy istnieje jakaś metoda na poprawienie działania krzywek nagrzewnicy bez jej
wymontowania (serwis śpiewa za to około 400PLN i nie bardzo daje gwarancje że bez
wymiany nagrzewnicy się obejdzie). Czy da się rozebrać nagrzewnicę i przesmarować
ośki i inne miejsca odpowiedzialne za ciężkie działanie krzywek a w zasadzie
zębatek poruszających coś w środku nagrzewnicy itp.
3. Czy ktoś wymontowywał nagrzewnice z tego modelu. Spędziłem dwa popołudnia,
wymontowałem pół elektryki po stronie pasażera i kierowcy i się poddałem. Podobno
wiąże się to z demontażem całej konsoli środkowej jak i demontażem całego kokpitu
pasażer-kierowca czyli mała masakra.
4. Czy posiada ktoś service manuala do modelu 2001-2003 czyli przed Faceliftingiem.
Szukałem ale słabo. Ksiązki na rynku tez brak.
Trochę długie ale postarałem się wyczerpać mój problem aby opisać dokładnie co mnie
boli, liczę że ktoś zna rozwiązanie problemu.
Na koniec dodam tylko że nagrzewnica w serwisie 1300 brutto, szrot od 200 do 600 a
robota montaz-demontaz pewnie kolo 400-500 PLN.