Zobacz pełną wersję : Dziwne dzwieki po wymianie paska rozrzadu
Wymienili w moim D16Y7 pasek rozrzadu, wszystko niby OK, na luzie ladnie chodzi (podnoszac obroty na luzie tez ladnie "mruczy") ALE w czasie jazdy kiedy dodaje gazu slychac metaliczne dzwieki, TYLKO podczas dodawania gazu w czasie jazdy :coo2:
Ci co wymieniali wysuneli teorie ze jest za mocno napiety pasek, ze w sobote go poluzuja.
I ze tak mozna jezdzic, nic sie nie stanie.
Jakie jest Wasze zdanie? Mial ktos podobny przypadek?
lukasss_83
08-02-07, 18:55
ja tak mialem u siebie jesli był źle ustawiony zapłon.
po wyregulowaniu zapłony wszystko powróciło do normy.
ja mam cos takiego jak u ciebie w d15b2.na postoju cisza a jak rusze i po dodaniu gazu w granicy od 2500-3000obr slychac taki wlasnie metaliczny dzwiek czy dzwonienie.tez nie mam pojecia co to moze byc.we wtorek jade na wymiane rozrzadu i mechanik znajomy ma mi to wszystko sprawdzac i szukac tego dzwonienia.jak bede cos wiedzial to napisze co i jak.
U mnie sprawa rozwiazana. Poluzowanie zdeka paska rozrzadu pomoglo.
ja juz po wymianie paska.dzwonienie mi dalej nie ustapilo.zaplon byl troszke przyspieszony ale ten co mi wymienial pasek opoznil.nie wiem co to moze byc.mi to sie wydaje ze to zawory tak dzwonia.dzieje mi sie to tak od 2000-3000obr ale tylko podczas jazdy na postoju nic nie dzwoni.zawory mialem ustawiane jakies 500km temu.nie wiem czy jechac gdzie indziej ustawic czy co mam robic.teraz po opoznienu zaplonu wydaje mi sie tez ze jakby slabiej to auto jezdzilo :(
Na postoju jak dodasz gaz tez Ci dzwoni?
ja juz po wymianie paska.dzwonienie mi dalej nie ustapilo.zaplon byl troszke przyspieszony ale ten co mi wymienial pasek opoznil.nie wiem co to moze byc.mi to sie wydaje ze to zawory tak dzwonia.dzieje mi sie to tak od 2000-3000obr ale tylko podczas jazdy na postoju nic nie dzwoni.zawory mialem ustawiane jakies 500km temu.nie wiem czy jechac gdzie indziej ustawic czy co mam robic.teraz po opoznienu zaplonu wydaje mi sie tez ze jakby slabiej to auto jezdzilo :(
jedz ustaw zaplon na prawidłową wartosc, nie wczesniej i nie pozniej
bartek3, moze Ci oslona katalizatora dzwoni?? ten odglo jest z komory silnika czy bardziej z pod spodu okolic drazka miany biegu??
bardziej od strony komory silnika.zaplon ustawiony.juz mi rece opadaja.na postoju tego nie slychac,tylko podczas jazdy.
maciass EJ9
20-02-07, 16:50
Ja natomiast po wymianie paska mam tak ze od strony plastikowej oslony paska rozrzadu dochodzi mi dziwny dzwiek taki jakby lekko metaliczny i teraz nie wiem czy to cos tam musi sie samo dopasowal po wymianie paska i napinacza czy cos jest nie tak. Mam tak tylko na postoju jak podniose maske to sie mozna wschluchac w taki dzwiek. Co o tym myslicie? Mozliwe jest ze cos sie musi ulozyc??