Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : stukanie zawieszenia prawy przód przy nierównościach

pablo12
14-03-11, 20:03
drążki są dobre dolne sworznie wymieniłem na 555 ostatnio górne były jeszcze ok bo sprawdzaliśmy co może być przyczyną takich stuków z prawego przedniego zawiasu, gdy asfalt jest tylko pofalowany koleiny to ok ale jakieś tory itp to słychać co najczęsciej jest do wymiany z przodu? to przegub czy jednak tulejki wachacza

sivy
14-03-11, 20:30
moze tuleje górnego wahacza sie wybiły

pablo12
14-03-11, 20:41
a co tam pakować oem czy taniej 555 może

sivy
14-03-11, 22:05
najpierw to trzeba sprawdzić :)

malinkie
14-03-11, 22:28
to i ja się podepnę bo mam bardzo podobny problem też z przodu z prawej strony, u mnie stuka na niewielkich nierównościach np jak jadę po piachu przy krawężniku, kocie łby itp. wymieniłem cały wahacz górny na 555, dalej to samo, sworznie dolne wyglądają ok, końcówki drążków nie wiem mają lekki luz, ale nie wiem czy to przez to może tak tłuc. Kończąca się guma pod amortyzatorem mogła by tak stukać? bo dziwne jet to, że jak jadę szybko po jakichś dołach większych to nie słychać tego, tylko jak jadę powoli.

MarcinC2
15-03-11, 09:11
Stabilizator na przodzie masz może?? Jak poduszki się wybija to i on lubi sobie postukać...

malinkie
15-03-11, 09:46
nie mam stabilizatora.

Haji
16-03-11, 13:31
drążki są dobre dolne sworznie wymieniłem na 555 ostatnio górne były jeszcze ok bo sprawdzaliśmy co może być przyczyną takich stuków z prawego przedniego zawiasu, gdy asfalt jest tylko pofalowany koleiny to ok ale jakieś tory itp to słychać co najczęsciej jest do wymiany z przodu? to przegub czy jednak tulejki wachacza

U mnie było tak samo. Padła guma od górnego wahacza. Jedź na szarpaki, niech Ci to zdiagnozują. Nie wymieniaj części na oślep. Mi wzięli 25 zł za sprawdzenie zawieszenia. Wymieniłem górne wahacze i spokój.

RadekNSZ
16-03-11, 14:31
podłącze sie do tematu. tez mam podobny problem .. stuka mi tylko ze w lewym przednim kole. na wybojach nie stuka na dołach tez nie. na torach jak jade powoli to juz stuka, stuka na takiej kostce z pięciokątów wiecie o jakiej mowa? z komuny ja kładli .:P. stuka wtedy kiedy dostaje tak jakby wibracji, A wachacze górne mam nówki zeszłą wiosną wymieniane 555, swoznie dolnego wahacze tez nówki 2 miechy temu wymieniane 555, przeguby zewnetrzne nie maja nic do tego raczej. nie? ale tez sa nowe wiedz to tez odpada. moze to gumy na stabilizatorze. ?

malinkie
16-03-11, 18:20
podłącze sie do tematu. tez mam podobny problem .. stuka mi tylko ze w lewym przednim kole. na wybojach nie stuka na dołach tez nie. na torach jak jade powoli to juz stuka, stuka na takiej kostce z pięciokątów wiecie o jakiej mowa? z komuny ja kładli .:P. stuka wtedy kiedy dostaje tak jakby wibracji, A wachacze górne mam nówki zeszłą wiosną wymieniane 555, swoznie dolnego wahacze tez nówki 2 miechy temu wymieniane 555, przeguby zewnetrzne nie maja nic do tego raczej. nie? ale tez sa nowe wiedz to tez odpada. moze to gumy na stabilizatorze. ?

obstawiam końcówki drążków, ja też wymieniłem wahacze górne, poduszkę pod silnikiem i okazało się że to właśnie końcówki drążków, zapłaciłem 98 zł za obydwa firmy 555 więc u siebie też to sprawdź.

sivy
16-03-11, 18:40
tez obstawiam końcówki drązków

RadekNSZ
16-03-11, 19:49
obstawiam końcówki drążków, ja też wymieniłem wahacze górne, poduszkę pod silnikiem i okazało się że to właśnie końcówki drążków, zapłaciłem 98 zł za obydwa firmy 555 więc u siebie też to sprawdź.

aa własniee zapomniałem mi przypomnieliscie bezz kitu :D.. koncówki drązków tez wymieniane miałem z 14 miesiecy temu :) także zle obstawialiscie :P

sivy
16-03-11, 20:41
to zostają nam łaczniki staba:D

pablo12
07-04-11, 17:07
u mnie się okazało, że stuki były przez tuleje stabilizatora teraz jest sztywno i sprężyście żadnych stuków

pudzian
05-09-11, 19:26
Ja mam problem taz z stukami w PRZODZIE
pojechałem z tym na warsztat znajomego na podnośniku nic nie wykryli zawieszenie sztywne jak cholera żadnych luzów. Dla pewności pojechaliśmy na diagnostykę i było oki podczas jazdy tych stuków o dziwo nie było słychać na diagnostyce tez nic nie wykryli. po tygodniu zaczęło znowu stukać. i teraz juz nie wiem co mam robic civic wersja usa sedan miał ktos cos z tym moze juz to ktos przechodził pozdrawiam

Dominik22
05-09-11, 21:15
Podepnę się pod temat.. Mam taki problem, że jak mocno przyhamuje, to w prawym przodzie słyszę jednorazowy stuk, tak jakby coś wpadało, ale to muszę na prawdę mocno depnąć..Ktoś miał cos podobnego ? Bo nie wiem czy się nie przejmować, czy zacząć coś w tym kierunku robić..

janekb84
05-09-11, 22:00
Podepnę się pod temat.. Mam taki problem, że jak mocno przyhamuje, to w prawym przodzie słyszę jednorazowy stuk, tak jakby coś wpadało, ale to muszę na prawdę mocno depnąć..Ktoś miał cos podobnego ? Bo nie wiem czy się nie przejmować, czy zacząć coś w tym kierunku robić..
sprawdz dolne sworznie miałem podobnie i mozesz miec tez luzny klocek w jarzmie.