Zobacz pełną wersję : czemu radio nie gra
mysle ze nie ma co tego w audio umieszczac.
od poczatku.kupilem sobie radyjko.wszystko ladnie pieklnie, radio u typa gralo, u mnie juz nie...
u mnie radio odpala tylko wtedy jak nacisne wyjmowanie plyty.panel sie otwiera, lapie plyte, oddaje plyte, zamyka panel i gasnie.ze 2 miesiace temu podlaczalem nowego kenwooda i bylo to samo.pobieral plyte i nie startowal.miernik pokazal ze wszystko ok.trzyma napiecie.
moze mi kots powiedziec co sie tu k... wyprawia?
bo szlag mnie jasny trafia.dodam zwe podlaczalem dla pewnosci w pandzie i wszystko bylo git malina
i jak tu sie nie wk...ic :djablek:
wg mnie kostka... miałem nieco inny problem bo u mnie radyjko działało ale nie było nic słychać, okazało się że to jedna kostka była walnięta... U znajomego w Zafirze był problem że radio nie działało wogóle i z tego co pamiętam odcinał kabelek od wyciszania radia (chyba kabelek od głośnomówiącego) i wszystko działało jak należy.
tylko ciekawe czy isso czy ta bezposrednio od wiazki...
możesz mieć nie podłączony drugi kabel +12V. Jeden powinien mieć stałe zasilanie +12, a drugi dopiero po załączeniu stacyjki. Oba te kable można podpiąć bezpośrednio pod +12 i wtedy nie będziesz miał uzależnionego włączania od stacyjki.
Objaw jaki masz świadczy właśnie o tym problemie
Objaw jaki masz świadczy właśnie o tym problemie
ale kable zamienialismy na rdiu trak zeby lapalo bez stacyjki.
to nie jest to.ppm702, a moze masz dzisiaj chwilke?przed spotem najlepiej do wolomina podskocze.
bedzie problem, bo obiecałem moje przyszłej, że pojedziemy na mecz kosza na Legię... Ale jutro mozemy spróbować się jakoś ustawić i rozwiążemy problem :)
Ale jutro mozemy spróbować się jakoś ustawić i rozwiążemy problem :)
oki dzieki.to jutro zasdzwonie.poki co sprobuje na innej kosci
sadam, sprobuj moze bez kostki :d na serio, u mnie kostka tez cos swirowala, to ja ucialem, i kazdy kabel z radia odpowiednio do kazdego kabla z samochodu obwinalem i obkrecilem izolacja i jest gitara, tyle, ze to radio juz nie mozna tak sobie przekladac do innego samochodu czy cos, ale tak to gra elegancko jakby bylo na kostce :agent:
dimo, polutuj to przyjacielu, bo inaczej jak taka druciarska instalacja dostanie wilgoci to zaczną Ci się cuda dziać...
może i rzeczywiście spróbuj ana krótko a jak zadziała to przynajmniej wiesz że kość do wymiany nowa kosztuje kole 3-5 pln więc małe piniendze :)
dzsiaj do mojego imprtera czesci zajade(czytaj: Ralf ;) ) i zobaczymy pare wiazek.
dimo, polutuj to przyjacielu, bo inaczej jak taka druciarska instalacja dostanie wilgoci to zaczną Ci się cuda dziać...
skoro tak mowisz to na wiosne tak zrobie, bo teraz nie chce mi sie znow to wszystko rozbierac, a izolacji jest tyle ze na krotka mete to zadna wilgoc sie tam nie dostanie :agent: ale dzieki za rade :hinczyk:
na innej kostce jest to samo, wiec problem lezy(taki mi sie wydaje) chyba w kiepskiej masie.jutro postaram sie pociagnac(ha ha ha) mase z innego miejsca.