Zobacz pełną wersję : civic 1,4 hb 92r??!
witam szanownych klubowiczów
posiadam honde civic 1,4 hatchback z 92 roku.
pewien pan-handlarz powiedział mi,że nie ma seryjnie takich hond.
czy to prawda?
strasznie się zdziwiłem i nie chce w to wierzyć,więc bardzo proszę odpowiedź
z góry dzieki
Ja o takim nie słyszałem , z tego co wiem to były 1.3,1.5,1.6 , a 1.4 dopiero w VIgen ale moze sie myle
a gdzie masz to napisane? w dowodzie? masz pewnie 1343cm
I w IV gen byłe może na rynek angielski był w V gen, ale nigdzie nie piszą o takim fakcie :(
a moze jakas fotka silnika z ciekawosci i czemu wogoel sadzisz ze masz 1,4 ? moze w dowodze pisze 1,4 bo ja mam 1,3 a w papierach tez mam 1,4 :)
czesc ludzi niesłusznie "mianowało" silniki 1,3 (d13b2) na 1,4.... i na dodatek czesc aut ma tak wpisane w dowodzie... pewnie chodzi tu o taki przypadek.
mam 1396cm3 dokładnie a na pierwszej stronie jest napisane civic 1,4 jak ktoś nie wierzy to moge foto wrzucic. a ktoś wie gdzie moge to na/w samochodzie sprawdzic?
[ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 ]
mógłbyś mi "Lcfr" wyjaśnić pojęcie "mianowało" gdyż nie jestem tak kumaty w tym temacie
hmm 1396cm3 ciekawe a informacje w samochodze podaje tabliczka znamionowa na grodzi kolo aku zobacz jaki tam silniczek pisze czy d13b2 czy cos innego a najelpiej walnij fotke :) to i Vin sie obada gdzie wyprodukowana ze by obadac czy czasem nie agngielka z 1,4
mam 1396cm3 dokładnie a na pierwszej stronie jest napisane civic 1,4 jak ktoś nie wierzy to moge foto wrzucic. a ktoś wie gdzie moge to na/w samochodzie sprawdzic?
mógłbyś mi "Lcfr" wyjaśnić pojęcie "mianowało" gdyż nie jestem tak kumaty w tym temacie
niemógłbym :d bo nie wiem dlaczego czesc ludzi nazywa 5gen 1,3 jako 1,4
faktycznie jest to jednak spotykane -nawet czesciej niz sie nam wydaje...
najprosciej jak dasz fote auta/silnika/vin/symbol silnika
albo chociaz fote auta i silnika-albo pokaz nanm przykladowe foto nadwozia i silnika z allegro
foto auta.niestety silnika itp nie mam narazie (fotek oczywiście :d )
nie moge fotki władować (Przekroczyłeś maksymalny limit uploadu (1 Bajtów) :(
kumpel poszedl ubezpieczac D13B2 i kobita sie pytala czy ma 1343ccm, czy 1396ccm, czyli jest opcja ze kolega ma wlasnie ten drugi motor
skoro nie masz to fote auta i silnika- pokaz nam przykladowe foto nadwozia i silnika z allegro
a foty sie wrzuca tak: http://imageshack.us/
d13b2 silnik. nie wiem co to jest Vin.
Vin (Vehicle Identification Number ) to numer na tabliczce znamionowej i zaczyna sie naprzyklad od JHME ... (znajdziesz w dowodzie tabelka E (numer identyfikacyjny pojazdu czyli VIN) jak nie masz tymczasowki, w tymczasowce tez jest ale gdzie to juz sobie znajdziesz :) , d13b2 to 1343 cm3 dziwne ze masz inaczej tym bardizej ze nie ma o tym slowa w necie ?? link z silnikami serii D (http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_D_engine#D13B1)
sory za taki laicyzm, za pare/naście lat ja bede wyjaśniał takie banały innym :)
VIN: JHMEG33200S102992
Ja mam 1343 czyli 1,3 ale po mojej miejscowosci jezdzi V gen. ze znaczkiem 1,4 czyli jakby sugeruje ze jest tam 1,4 i ten cif jest z automatem.
Mam pytanko czy wasze D13b2 (1343) podciągają już pod pojemnosc 1,4? jak naliczają OC
mi licza jako 1.4 w dowodzie tez mam 1.4 a mam d13b2
ja jak kupowalem to handlarz tez mi sadzil, ze to 1,4 ( i na marginesie wtedy sie nie znalem i mi to wkrecil, nawet na forum CKPL pisalem, ze mam 1,4 :speszony: )
ale nie ma bata, Vgen d13b2 to 1,3 koniec i kropka, chyba, ze ktos robil swapa na 1,4 anglika :agent: ale jakos sie to mija z celem :mlotek: i licza w OC jak 1,3 bo przeciez nie przekraczamy 1350 bo od tej granicy licza do 1,4, a d13b2 ma chyba 1343 wiec jest git pod tym wzgledem :d
ja jak kupowalem to handlarz tez mi sadzil, ze to 1,4 ( i na marginesie wtedy sie nie znalem i mi to wkrecil, nawet na forum CKPL pisalem, ze mam 1,4 :speszony: )
ale nie ma bata, Vgen d13b2 to 1,3 koniec i kropka, chyba, ze ktos robil swapa na 1,4 anglika :agent: ale jakos sie to mija z celem :mlotek: i licza w OC jak 1,3 bo przeciez nie przekraczamy 1350 bo od tej granicy licza do 1,4, a d13b2 ma chyba 1343 wiec jest git pod tym wzgledem :d
nic dodac, nic ujac... dobrze gada dac mu :piwo2:
sie wie :agent: :aloha: temat mozna chyba zamknac bo wszystko juz zostalo omowione :d pzdr
i licza w OC jak 1,3 bo przeciez nie przekraczamy 1350 bo od tej granicy licza do 1,4, a d13b2 ma chyba 1343 wiec jest git pod tym wzgledem :d
A mi już drugi raz liczą dla D13b2 przy naliczaniu OC jak 1,4 - w sumie i tak grosze wyszło wiec jak to jest??
kata zofia
06-02-07, 18:20
nie ma znaczenia przy ubezpieczaniu auta czy jest to 1,3 czy 1,4. stawka jest jednakowa. niższa stawka ubezpieczeniowa z tytułu oc jest do pojemności 1300. wyższa od 1600. podaje na oko. nara
nie ma znaczenia przy ubezpieczaniu auta czy jest to 1,3 czy 1,4. stawka jest jednakowa. niższa stawka ubezpieczeniowa z tytułu oc jest do pojemności 1300. wyższa od 1600. podaje na oko. nara
a nie czasme od 1300-1500 bo wiesz na oko to chlop w szpitalu umarl ...
kata zofia
06-02-07, 18:59
nie pozwalaj sobie, nie pracuje w ubezpieczalni, nie???!!!
a nie czasme od 1300-1500 bo wiesz na oko to chlop w szpitalu umarl ...
"przedzialy" pojemnosci różne firmy róznie traktuja...
w jednej 1,3 miesci sie w nizszym
a w drugiej 1,3 zawiera sie w pojemnosci do 1500 bo nie ma wyszcególnienia...
czasme oplaca sie zmienic ubezpieczyciela na taakiego który ma rozgraniczenia bardziej korzystne dla naszego auta
chyba ze ma przełożony np 1.4 16v na 2 gaźnikach z 4 gena ? :P
chyba ze ma przełożony np 1.4 16v na 2 gaźnikach z 4 gena ? d14a1 :P
A da sie przeszczepić podwdwójny gaźnik z 1.4 do d13??