Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwny dźwięk spod maski

Krists
13-03-11, 14:11
Witam!

Wczoraj zakupilem swoje 1 auto Honde civic 1.4 90km 97rok po lifcie.
Dzis miałem dziwną sytuacje a mianowicie:

Stanąłem, wrzuciłem na luz a kolega mi mowi, że spod maski wydobywa się dziwny dźwięk. W samochodzie w ogóle tego nie było słychać. Wysiadłem i rzeczywiscie silnik chodzi jak by zaraz miał się rozlecieć. Wciskam sprzęgło cisza, puszczam znow ten dźwięk. Wcisnąłem sprzęgło, zapiąłem wsteczny i trochę cofnąłem po czym znów wrzuciłem na luz jednakże już było cicho i potem już działało wszystko poprawnie.

Jako, że się nie znam to nie wiem czy mam się martwić czy to zwykla pierdoła i odwidziało mu się coś na chwile.

Okazało się, że to poprostu bieg dobrze nie wyskoczył na luz.. Ale ze mnie pierdoła

TEMAT DO USUNIĘCIA

reXio
14-03-11, 12:58
Jak bieg mogl nie wskoczyc na luz? :confused:

Marecki
14-03-11, 13:25
Napisał, że wyskoczył;)

reXio
14-03-11, 14:17
:D No dobra... to jak mial nie wyskoczyc? :cool:

Krists
14-03-11, 17:35
z 1 na luz nie wyskoczył dobrze i dlatego harczał. Nie sprawdziłem dobrze czy jest w pełni luz i dlatego zembatki sie tarły ;/ To moj 1 samochod w zyciu ktory posiadam od 2 dni i jak narazie o najmniejsza *******e sieje panike. Podczas ogledzi i juz po zakupie predkosciomierz przy gaszeniu dochodził do końca i się wracał do 0, ja glupi myślałęm że to moze taki bajer jak w subaru :D Dziś pod szkołą zgasiłem auto jednakże predkościomierz poszedł do końca ale nie wrócił i jeżdze cały czas ponad 220 ;] Myślicie że przeczyszczenie tej kostki pod maską od prędkości lub zdjęcie zegarów i tam wyczyszczenie coś pomoże czy trzeba wymieniać zegary ?

Dodam że licznik przebiegu całkowitego i dziennego chodzi.

Pcmaniaki
14-03-11, 18:06
rozpedź auto do predkosci powyzej 120km/h i wskazowka wroci na swoje miejsce. kostka to raczej nie bedzie. mialem ten sam problem i okazalo sie ze to wina zegarow a dokladnie predkosciomierza. wymiana zegarow na inne rozwiazala problem. ;)

Krists
14-03-11, 18:30
Teraz bede oddawal auto zeby zrobic kilka rzeczy miedzy innymi rozrząd to poprosze zeby sprawdzili ocb a jak wyjdzie tak jak mowisz to sie kupi nowy ;p