Zobacz pełną wersję : Światła mijania przestały działać..... sugestie ?
Witam
w moim civie przestały działać swiatła mijania,
działają długie postojówki kierunki tylne.. stop i wszystkie pozostałe.
sprawdziłem żarówke w innym aucie i jest ok czyli to nie żarówki
nie mam pojecia o elektryce w wiekszym stopniu niz wymiana żarówki i bezpiecznika..
macie jakies sugestie ? moze jednak udało by mi się to naprawić bez wizyty u elektryka
pozdrawiam
na pierwszym miejscu poszukałbym rozwiązania w bezpiecznikach chociaż bardzo dziwne żeby poszły obydwa naraz,
Albo sam włącznik świateł dał dupy
Na 99% to manetka.
masz na myśli lewą część "pająka" przy kierownicy ??/ hmm
ale jakby poszedł to raczej wszystkie by przestały działać ... sprawdziłem jeszcze
raz wszystko nie mam bladego pojęcia.
Nie masz racji,moze pasc sama pozycja od swiatel mijania.podjedz do kogos ogarnietego i sprawdzi to w 5 minut na krotko i bedziesz wiedzial na 100 % a za sama diagnoze mysle ze z ciebie nie zedrze ;)
u mnie tak osatnio wywalio z tym ze ja mam popalone kostki wystarczyło poruszać kablami
u mnie rąbnięcie w lampe włączało mijania. Wymieniłem kostki, zabezpieczyłem wazeliną techniczną i wszystko śmiga.
co do wymiany - kup w jakimś norauto kostki na żarówki H? (takie jakie masz), wazelinę techiczną metalowe wsuwki. Wyjmij starą kostkę urżnij kable, na ucięte kable wsuwasz nowe wsuwki, nabijamy kombinerkami, wstawiamy w kostke, do środka wciskamy wazeline techniczną i gotowe. Problem jest z lewej strony, przeszkadza zbiornik płynu wspomagania, ale da się to zrobić bez wyjmowania, wierz mi ;)
zbiornik można wysunąć przecież
japonce o wszystkim pomyśleli:D
problemem była uszkodzona manetka już naprawiona wyczyszczona nasmarowana chodzi jak nowa i światła działają.. ale dzieki za podpowiedzi :)