PDA

Zobacz pełną wersję : Światła mijania przestały działać..... sugestie ?

myszuu
13-03-11, 10:52
Witam

w moim civie przestały działać swiatła mijania,

działają długie postojówki kierunki tylne.. stop i wszystkie pozostałe.

sprawdziłem żarówke w innym aucie i jest ok czyli to nie żarówki

nie mam pojecia o elektryce w wiekszym stopniu niz wymiana żarówki i bezpiecznika..

macie jakies sugestie ? moze jednak udało by mi się to naprawić bez wizyty u elektryka

pozdrawiam

mayday-82
13-03-11, 11:47
na pierwszym miejscu poszukałbym rozwiązania w bezpiecznikach chociaż bardzo dziwne żeby poszły obydwa naraz,

patologg
13-03-11, 13:42
Albo sam włącznik świateł dał dupy

Chipsy2
13-03-11, 14:01
Na 99% to manetka.

myszuu
13-03-11, 18:40
Na 99% to manetka.

masz na myśli lewą część "pająka" przy kierownicy ??/ hmm
ale jakby poszedł to raczej wszystkie by przestały działać ... sprawdziłem jeszcze
raz wszystko nie mam bladego pojęcia.

patologg
13-03-11, 18:46
Nie masz racji,moze pasc sama pozycja od swiatel mijania.podjedz do kogos ogarnietego i sprawdzi to w 5 minut na krotko i bedziesz wiedzial na 100 % a za sama diagnoze mysle ze z ciebie nie zedrze ;)

reaktor
13-03-11, 19:49
u mnie tak osatnio wywalio z tym ze ja mam popalone kostki wystarczyło poruszać kablami

Szynkus
15-03-11, 15:58
u mnie rąbnięcie w lampe włączało mijania. Wymieniłem kostki, zabezpieczyłem wazeliną techniczną i wszystko śmiga.

co do wymiany - kup w jakimś norauto kostki na żarówki H? (takie jakie masz), wazelinę techiczną metalowe wsuwki. Wyjmij starą kostkę urżnij kable, na ucięte kable wsuwasz nowe wsuwki, nabijamy kombinerkami, wstawiamy w kostke, do środka wciskamy wazeline techniczną i gotowe. Problem jest z lewej strony, przeszkadza zbiornik płynu wspomagania, ale da się to zrobić bez wyjmowania, wierz mi ;)

reaktor
15-03-11, 23:26
zbiornik można wysunąć przecież

japonce o wszystkim pomyśleli:D

myszuu
17-03-11, 21:04
problemem była uszkodzona manetka już naprawiona wyczyszczona nasmarowana chodzi jak nowa i światła działają.. ale dzieki za podpowiedzi :)