Zobacz pełną wersję : potrzebuje schemat ustawienia zapłonu
czesc potrzebował bym schemat ustawienia zapłonu w hondzie civic 1.5 16v z 1990r kupiłem pasek i rolke napinająca i nie bardzo wiem jak ustawic zapłono
ja próbowałem, jednak bez lampy albo kompa diagnostycznego praktycznie nigdy nie jesteś pewien czy zrobiłeś to dobrze, u mnie skończyło się tym że na piątek jestem umówiony z mechanikiem na lampę (za 50zł), i będę miał spokój :afro:
Dobra dzieki za odp. A wymieniałes rolke naciągającą?Jestem posiadaczem hondy od 5 dni na co pownienem zucic okiem prócz paska,oleju,klocków hamólcowych,płynów eksploatacyjnych?z tym rozżądem to chyba tez sie wybiore do mechanika ! :hinczyk:
u mnie od maja 2006 poszło w aucie na nowe:
- rolka + pasek rozrządu
- olej
- uszczelniacze, uszczelka pod głowicą, mycie silnika, uszczelki kolektorów, miski, pokrywy zaworów
- przewody WN i świece
- koła (stalówki na alufelgi)
- opony
- płyn chłodniczy
- końcówki drążków kierowniczych
jeśli nie masz naprawdę dobrego zestawu kluczy i pojęcia jak zrobic samemu rozrząd to się do tego nie zabieraj, mi zeszło 10h walki ze śrubami, lepiej wal do mechanika
dzieki za odpowiedz ten 3 myslnik + kola (stalówki na felgi ja mam oz takie ja ty chyba)+ koncówki drązków kierowniczych jakie to koszta bedą
koszty takiego remontu? hmm... robocizna po znajomości 500zł, części drugie tyle :)
końcówki: po zniżkach 120 za komplet, wymiana około 70zł w Polmozbycie